Prethodni članak
Sljedeći članak

Učenici sudjeluju u kvizu, otvorena je virtualna izložba karikatura Rudija Stipkovića

Do 15. studenog u Svetom Križu Začretju održava se bogat program u sklopu obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige, a prvašići će se moći upisati besplatno u knjižnicu, vraćat će se knjige bez plaćanja zakasnine...


Općinska knjižnica i čitaonica u suradnji sa školskom knjižnicom Sveti Križ Začretje provodi brojne aktivnosti povodom Mjeseca hrvatske knjige. Tako do 15. studenog učenici svetokriške škole sudjeluju u nacionalnom kvizu za poticanje čitanja 'Istraživači planeta Z'. - Naša škola i ove godine sudjeluje u Nacionalnom kvizu za poticanje čitanja kojeg organiziraju Knjižnice grada Zagreba. Kviz se rješava online, a tema mu je "Istraživači planeta Z" jer se ovogodišnji Mjesec hrvatske knjige bavi ekologijom. Učenice koje su se odlučile na sudjelovanje u kvizu jesu Ema Junković, Klara Cvrtila, Sara Šaronja, Hela Kotarski, Ema Mraz, Gabrijela Sirovec, Martina Lacko, Anamarija Hikec, Nina Jurina i Matea Valjavec. Učenicama zahvaljujem na uloženom trudu i suradnji te se sve zajedno veselimo izvlačenju nagrađenih u Zagrebu – poručila je Kristina Varžić, školska knjižničarka. Do 13. listopada provode se radionice s učenicima viših razreda osnovne škole, a također do 15. studenog u Općinskoj knjižnici i čitaonici traje 'akcija' Vrati knjigu, mi zaboravljamo zakasninu! U ponedjeljak je otvorena virtualna izložba karikatura Rudija Stipkovića, a do 30. ovog mjeseca u knjižnicu i čitaonicu prvašići se mogu upisati besplatno. Na programu je i virtualno predstavljanje knjige Zdravka Mršića 'Život – ugroza i zaštita' 30. listopada, a 2. studenog će se također virtualno otvoriti izložba Udruge 'Zvirek' – 'Hiža moje bake'.

Virtualnu izložbu karikatura Rudija Stipkovića možete pogledati na službenim web stranicama Općine Sveti Križ Začretje ili OVDJE.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook