Prethodni članak
Sljedeći članak

Otvoren natječaj za stipendije i financijske potpore srednjoškolcima i studentima s područja Pregrade

Sva tri natječaja otvorena su do 19. studenoga


Grad Pregrada raspisao je natječaj za dodjelu top stipendija izvrsnim redovnim studentima s prebivalištem na području grada Pregrade te natječaj za ostvarenje prava na financijsku potporu učenicima srednjih škola i studentima.

Novost je da je omogućena online prijava na natječaje putem platforme Otvoreni grad (pregrada.otvorenigrad.hr) koju je Grad Pregrada implementirao u proljeće ove godine. Predaja zahtjeva moguća je putem usluge Digitalni obrasci, a autentifikacija pristupa digitalnim obrascima moguća je standardnom prijavom putem korisničkog imena i zaporke. Podnositelj zahtjeva podatke za prijavu mora zatražiti od Grada Pregrade putem e-maila [email protected], a prilikom podnošenja prijave za otvaranje korisničkog računa potrebno je dostaviti ime i prezime, OIB te e-mail na koji želi da mu se dostave korisnički podaci. Također je zadržana je mogućnost podnošenja prijave osobnom dostavom ili preporučeno poštom na adresu Grada Pregrade.

Dodijelit će se 10 top stipendija za izvrsnost u iznosu od 700 kuna mjesečno za razdoblje od 10 mjeseci (rujan 2021. – lipanj 2022. godine).

Pravo na dodjelu top stipendije imaju studenti s prosjekom ocjena najmanje 4.0, a detaljniji popis kriterija svi zainteresirani mogu provjeriti na internetskim stranicama grada Pregrade (https://www.pregrada.hr/javni-natjecaji/natjecaj-za-dodjelu-top-stipendija-studentima).

Pravo na financijsku potporu imaju svi redovni učenici srednjih škola i studenti s prebivalištem na području grada koji žive u obiteljima čiji dohodak po članu kućanstva nije veći od 3000 kuna, a koji ne primaju stipendiju iz gradskog, županijskog ili državnog proračuna te koji ne studiraju na visokim privatnim učilištima. Financijska potpora učenicima dodjeljuje se u iznosu od 250 kn, a temeljem Zaključka gradonačelnika dodijelit će se 10 financijskih potpora. Financijska potpora studentima također se dodjeljuje ovisno o prihodu po članu kućanstva, a može iznositi od 250 do 650 kuna. Pravo na financijsku potporu izravno, neovisno o prihodu po članu kućanstva, imaju studenti s invaliditetom, sva djeca bez roditeljske skrbi, djeca poginulih hrvatskih branitelja, djeca dragovoljaca Domovinskog rata i poginulih dragovoljaca Domovinskog rata, djeca samohranih roditelja te studenti upisani na studije s popisa deficitarnih studija sukladno listi deficitarnih zanimanja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje za područje Krapinsko-zagorske županije za određenu godinu. Iznos potpore ostvarene na osnovi jednog od kriterija za izravnu dodjelu je 250 kuna.

Sve dodatne informacije također su dostupne na internetskim stranicama grada Pregrade (https://www.pregrada.hr/javni-natjecaji/natjecaj-za-ostvarenje-prava-na-financijsku-potporu-redovnim-ucenicima-srednjih i https://www.pregrada.hr/javni-natjecaji/natjecaj-za-ostvarenje-prava-na-financijsku-potporu-redovnim-studentima), a sva tri natječaja otvorena su do 19. studenoga.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook