Prethodni članak
Sljedeći članak

Montirani upornjaci i stupovi za 'zmijoliki' zabočki biciklistički most

Nakon uspješne realizacije armirano - betonskih konstruktivnih elemenata upornjaka i temelja stupova na čeličnom mostu trase biciklističke rute Zabok-Oroslavje, završeno je montiranje čeličnih antikorozivno zaštićenih stupova s cijevima za odvodnju kroz stup i to u Parku Milana Prpića i parku kod ZIVT-ovog dimnjaka


Možda se nekom činilo da će sve jako dugo trajati, no biciklistička staza Zabok – Oroslavje (BRZO) naočigled napreduje, posebno u dijelu koji se tiče samog središta Zaboka, Parka Milana Prpića i Zivtovog trga. Njome se gradovi Zabok i Oroslavje spajaju na najzanimljiviji mogući način, stazom koja se proteže kroz prirodu, preko autoceste, vodotokova, s drvenim i čeličnim mostovima. Podsjećamo, u Zaboku su u tijeku radovi u sklopu projekta biciklističke rute Zabok - Oroslavje (BRZO) na pješačko – biciklističkom mostu koji spaja Ulicu Matije Gupca i Zivtov trg. Most sa sjeverne strane započinje neposredno uz kolni prilaz zgrade MUP-a i gradi se iznad Parka Milana Prpića, željezničke pruge i Ulice Ksavera Šandora Gjalskog, da bi s južne strane prošao pored ZIVT-ovog dimnjaka i završio neposredno uz park ispred kuglane u objektu City Park Zabok prema ZIVT-ovom trgu.

Nakon uspješne realizacije armirano - betonskih konstruktivnih elemenata upornjaka i temelja stupova na čeličnom mostu trase biciklističke rute Zabok-Oroslavje, završeno je montiranje čeličnih antikorozivno zaštićenih stupova s cijevima za odvodnju kroz stup i to u Parku Milana Prpića i parku kod ZIVT-ovog dimnjaka. Za postavu čeličnog antikorozivnog stupa S4 na parkiralištu poslovne zgrade K. Š. Gjalskog 2 bilo je nužno izmjestiti postojeću odvodnju sa separatorom ulja i masti koja se dijelom nalazi na postojećem nogostupu, te izmještanje podizne rampe s pripadajućim elektro priključkom i kanalicama za oborinsku odvodnju. Iz istog razloga napravljena su tri nova priključna reviziona okna i izrađen je novi sustav odvodnje za spomenuti separator. Preostaje dio vezan uz asfaltiranje postojeće parkirališne površine.

Nadalje, izvršeni su radovi na hidroizolacijskoj zaštiti temelja upornjaka i temelja samaca te zatrpavanje istih do razine postojećeg tla i čišćenje okoliša od ranog građevinskog materijala. Zbog mogućeg oštećenja završno bojanih čeličnih stupova poput grebanja, grafita i slično, ti su stupovi privremeno zaštićeni zaštitnom ogradom, kako bi se onemogućio pristup do njih, a tako i njihovo oštećivanje. U tijeku je i izrada radioničkih nacrta za čeličnu konstrukciju mosta čija izrada i montaža se očekuje krajem ove i tijekom sljedeće godine. Ovaj će most prelaziti željezničku prugu zmijolikim čeličnim konstrukcijom dužine 300 metara, koji će, uz to, dati Zaboku ono što mu sada treba, povezivanje lijeve i desne strane grada, s obzirom na prugu. Cijeli projekt treba biti završen do 18. srpnja iduće godine.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Riječka obilaznica (A7) na dionici Rujevica-Orehovica: -masna mrlja na autocesti A7 između 26. +300 i 26. +500 km u smjeru mosta Krk, promet se vodi jednom prometnom trakom. Vozi se uz ograničenje brzine 40 km/h. Molimo korisnike za dodat...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program