Prethodni članak
Sljedeći članak

Otkrijete mjesto gdje životinje djeci pričaju o zaštiti okoliša i klimatskim promjenama


Zanimljivu multimedijsku izložbu nazvanu Diverterra, u organizaciji županijske Javne ustanove za zaštitu prirode Međimurska priroda te Zavoda za zaštitu okoliša i prirode, možete razgledati do 17. rujna u sportskoj dvorani Osnovne škole Jože Horvata u Kotoribi.

Diverterra pokriva teme zaštite prirode i okoliša s fokusom na jednu od najvećih ugroza - klimatske promjene. Kroz teme izložbe – namijenjene najmlađima - vode animirani likovi sedam životinja ježa, morske kornjače, vidre, risa, dinarskog voluhara, medvjeda i pčele. Temama se djece osvješćuje važnost očuvanja ekosustava, načina na koji se to može postići, ali i prijetnji uvjetovanih čovjekovim neodgovornim ponašanjem.

- Dodatni program je prirodoslovna radionica za djecu nazvana Uz igru naučimo koju vode stručni djelatnici Međimurske prirode i koja će se, također u školskoj sportskoj dvorani održati u subotu, 16. rujna s od 15 sati, uz slobodan ulaz - ističu iz Međimurske prirode, uz naglasak da vrijedi doživjeti izložbu Diverterra jer predstavlja 'mjesto gdje se priroda i čovjek razumiju'.

- Izložba uistinu pruža poseban doživljaj djeci kojoj, osim edukativnog sadržaja, daje poticaj za razvijanje osjećaja empatije i privrženosti svom zavičaju i njegovom prirodnom blagu. Nadam se da će što više mališana, ali i odraslih razgledati Diverterru te primiti njezine poruke - naglasio je župan Matija Posavec na današnjem otvorenju izložbe.

Izložba je do petka, 15. rujna dostupna za skupne razglede grupa posjetitelja te se najave vrtićkih i školskih grupa primaju putem e-adrese [email protected] (kontakt osoba je Sara Kočiš, broj mobitela: 099 56 33 669).

Tijekom sljedećeg vikenda, 16. i 17. rujna, u sklopu programa Dana općine Kotoriba, postav mogu razgledati i pojedinci, a svim posjetiteljima dostupni su stručni interpretatori Međimurske prirode.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook