Prethodni članak
Sljedeći članak

Ostojić: Najviše me zabrinjava slučaj trovanja jednog mladića


Bivši ministar zdravstva i aktualni predstojnik Klinike za unutarnje bolesti KBC-a Zagreb Rajko Ostojić sinoć je za Dnevnik N1 televizije komentirao slučajeve trovanja gaziranim pićima. Istaknuo je kako je evidentiran samo jedan težak slučaj, dok su novi slučajevi koji su se pojavili posljednjih dana bili izrazito blagi.

Svi su pacijenti otpušteni iz KBC-a. Izgleda da se to stišava. Na tom tragu je i vijest Inspektorata da su uzorci ispravni, a onda ostaje pitanje što se događalo. Očekujem da se idućih dana nešto otkrije", rekao je. 

"Najviše me zabrinjava slučaj prijavljen prije dva mjeseca, jedan od prvih. Mladi dečko, čim je popio napitak, razvila se klinička slika direktno povezana s pićem, s krvarenjem. Danas je završio na stenozi, suženju jednjaka, svakih tjedana dana se radi proširenje, živ je, ali imat će težak i kompliciran život, kod njega je jednjak jako uzak", naglasio je Ostojić.

Državni inspektorat (DIRH) privremeno je tvrtki Coca-Coli Hrvatska zabranio stavljanje na tržište i naredio povlačenje suspektnih proizvoda zbog sumnje da pića nakon čijeg je konzumiranja više osoba zatražilo liječniku pomoć nisu sigurna.
Stigli su i prvi rezultati analiza izuzetih uzoraka Coca-Colinih pića u Rijeci. U uzorcima Romerquellea nije nađeno ništa, dok se rezultati zagrebačkih uzoraka Coca-Cole još čekaju.

Zasad je službeno potvrđeno da su dvije osobe zadobile ozljede nakon konzumacije gaziranih pića, jedna u Rijeci i jedna u Zagrebu. Ukupno je do jučer bilo 14 sumnjivih slučajeva, a kod četiri je utvrđena korozija jednjaka i usta
U Dnevniku HRT-a objavljeno je jučer kako neslužbeno doznaju da je gotova analiza bočica Coca-Cole iz automata na zagrebačkom fakultetu te da nije nađeno ništa suspektno. Analizira se i bočica Romerquellea iz koje je pio mladić koji je zadobio teške ozljede ždrijela. Ta analiza još nije gotova i provodi je Centar za forenziku Ivan Vučetić, piše Index.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook