Prethodni članak
Sljedeći članak

Osnovna škola Vladimira Nazora Budinščina proslavila 180. ročkas!


Osnovna škola Vladimira Nazora Budinščina je u utorak prigodnim programom bivših i sadašnjih učenika obilježila 180. godina svog postojanja. Program je započeo satom otvorenih vrata kako bi gosti imali priliku obići sve novitete u školi te razgledati izložbene prostore unutar i van škole kao i prezentaciju nove opreme. Brojne okupljene u predvorju škole pozdravila je zamjenica župana Jasna Petek koja je ravnateljici Renati Kreber-Mikšaj uručila zahvalnicu, koju je školi uz ovu veliku obljetnicu dodijelio župan Željko Kolar. 

Zamjenica župana Jasna Petek naglasila je kako Krapinsko-zagorska županija, kao osnivač Škole, ulaže sredstva u poboljšanje materijalnih uvjeta rada te se posebno brine o radu s darovitim učenicima i teškoćama u razvoju. 

Osnovna škola Vladimir Nazor Budinščina zajedno sa PŠ Hraščina broji 234 učenika. Nastavni proces se iz godine u godinu osuvremenjuje informacijsko-komunikacijskom tehnologijom i uključuje se u brojne domaće i međunarodne projekte.

-Naša škola je mala škola velikih pogleda koja djeluje gotovo dva desetljeća. Iza nas su brojni naraštaji učenika koji su se u ovoj školi intelektualno, emocionalno i duhovno pripremali za život, više stotina učitelja koji su iz generacije u generaciju predano, neiscrpno, hrabro i srčano težili oplemenjivanju mladih umova novim znanjima i iskustvima. Sa sigurnošću možemo reci da su učenici naše škole sve ovo vrijeme dobivali kvalitetna temeljna znanja za što uspješniji nastavak njihova školovanja na sljedećoj stubi obrazovne vertikale - poručila je ravnateljica Renata Kerber-Mikšaj te zahvalila svima koji su u proteklih 180 godina učenike i učenice pripremali za život i učili ih da budu dobri i čestiti ljudi.

Ravnateljica je podijelila plakete uz zahvale Krapinsko - zagorskoj županiji koju je primila zamjenica župana Jasna Petek,  za Općini Budinščinu plaketu je preuzela predsjednica Općinskog vijeća Dijana Margetić koja se uz zamjenicu župana obratila gostima kao i načelnik Općine Hrašćina Branko Tukač koji je također primio plaketu zahvale.

Program su svojim prisustvom uveličali i umirovljeni djelatnici škole koji su se okupili u lijepom broju. Kulturno-umjetnički dio programa pripao je bivšim i sadašnjim učenicima te djelatnicima koji su svojim izričajem upotpunili i naglasili osjećaj radosti i ponosa uz ovakvu obljetnicu. Na svečanosti su bili prisutni i članovi Školskog odbora, predstavnici Vijeća roditelja uz predstavnike udruga,donatora i sponzora te medija.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook