Prethodni članak
Sljedeći članak

Osnovna škola Novi Marof ponovno u međunarodnoj suradnji


Nakon uspješno završenih projekta STARS I SOFT, Osnovnoj školi Novi Marof Agencija za mobilnost i projekte EU odobrila financiranje projekta “DPT” Digitally Powered Teaching, kao i individualne školske akreditacije. U projekt koji će trajati dvije godine, još su uključene osnovne i srednje škole iz Grčke, Rumunjske i Cipra. Školska akreditacija je odobrena u trajanju od 5 godina i uključivat će suradnju s više država Europske Unije.

Sudionici će unaprijediti svoje ICT vještine, usvojiti inovativnije i kreativnije digitalne pristupe obrazovanju tijekom sudjelovanja u projekatima uz primjenu interaktivnih aplikacija i suvremenih digitalnih uređaja i tehnologija primjenjivih u Europskom ekonomskom prostoru. Također, suradnja u konkurentnim međunarodnim timovima će podići njihovu svjesnost o njihovim vlastitim kompetencijama i samopouzdanjem u primjeni vještina u međunarodnom okruženju uz razvoj lingvističkih i komunikacijskih kompetencija.

Aktivnosti uključuju sudjelovanje u izradama prezentacija i video uradaka, korištenje virtualne stvarnosti, istraživanjima različitih tipova, radionicama, kreiranju novih aktivnosti za učenje u prirodi, izradi službenoga loga projekta ,pisanju izvješća, rad na e-Twinning portalu, Office 365, Microsoft Teams i drugim aplikacijama, ka oi nizu drugih aktivnosti.

Učenici će imati priliku upoznati druge kulture, običaje i sustave obrazovanja, steći nova prijateljstva i primjenjivati naučeno.

Glavni koordinator projekta i školske akreditacije je učitelj informatike Josip Beštek, a zamjenica koordinatora je učiteljica engleskog jezika Ivona Beštek.

U akreditaciji sudjeluje i ravnatelj škole Anđelko Bošnjak i Branka Novak, učitelji Lidija Dušak, Ivana Gabričević, Tomislav Horvatić, Katarina Marenčić, Simona Mesić i Ivana Žmegač te učenici osmih razreda OŠ Novi Marof i PŠ Remetinec, dok u projektu uz voditelja sudjeluje ravnatelj škole, Branka Novak, učiteljice Ivona Beštek i Ivana Gabričević.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook