Prethodni članak
Sljedeći članak

Osnovan Volonterski klub OŠ Lijepa naša


Povodom Međunarodnog dana volontera u OŠ Lijepa naša u utorak, 6. prosinca osnovan je Volonterski klub. Cilj Volonterskog kluba je promicanja važnosti volonterstva i humanitarnog rada. Klub za sad okuplja desetero učenika koji će proširiti svoje spoznaje o volontiranju i njegovoj važnosti za zajednicu i osobni rast i razvoj.

Voditeljica kluba je ravnateljica Osnovne škole Lijepa naša Snježana Romić, a koordinatori učenika volontera učiteljica Lucija Šćuric koja ima izvannastavne aktivnosti Aktivni građani i Građanski odgoj i obrazovanje te knjižničar Davor Žažar, voditelj Podmlatka Hrvatskog Crvenog križa.

– Osnivanjem Kluba sve dosadašnje aktivnosti, akcije i djelovanja humanitarnog i ekološkog karaktera sustavno će se voditi i evidentirati. U provođenju aktivnosti surađivat će se s Volonterskim centrom Zabok i drugim udrugama, ustanovama ili skupinama građana. Volonterski program u školi omogućava osposobljavanje učenika za aktivne i odgovorne građanine koji su spremni i sposobni preuzeti odgovornost za promjene u školskoj i lokalnoj zajednici – izvijestila je ravnateljica OŠ Lijepa naša Snježana Romić. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook