Prethodni članak
Sljedeći članak

Osamnaest gerontodomaćica dvije godine brinulo za 120 korisnika, nadaju se nastavku projekta

Udruga Kućna pomoć završila je s terenskim aktivnostima projekta 'Zaželi danas za sretnije i bolje sutra'


U petak 30. listopada gerontodomaćice su odradile zadnji radni dan u projektu „Zaželi danas za sretnije i bolje sutra“, odnosno zadnji put su u ovoj fazi obišle svoje korisnike o kojima su se 2 godine svakodnevno ili na tjednoj bazi brinule pružajući im usluge pomoći u kući.

Zahvala za humani posao

Povodom toga u prostorijama udruge održan je zadnji službeni sastanak zaposlenih žena s projektnim timom na kojem je bio prisutan i predsjednik udruge. Osim ispunjavanja uobičajenih međusobnih obaveza, na sastanku je voditeljica projekta Lidija Jurinić uputila završnu riječ zaposlenicama pohvaljujući ih za odgovorno, s puno truda i volje, odrađivanje poslova kroz protekle dvije godine kako bi krajnji korisnici projekta, mještani naše lokalne zajednice, imali ljepšu svakodnevicu. Pohvalama i zahvalama se također priključio i predsjednik udruge Damir Hubak istaknuvši vrijednost ovog projekta što najviše osjete krajnji korisnici. Upravo zbog toga se svi zajedno nadaju da će se uskoro otvoriti poziv za prijavu na II. fazu ovog projekta Zaželi-Program zapošljavanja žena kako bi udruga mogla podnijeti projektni prijedlog kojeg već imaju gotovog u pripremi, a kako bi u nadi pozitivnog ishoda mogli nastaviti s pružanjem pomoći u kući onima kojima je to bilo zaista od velike pomoći. Zahvalu su uputile i zaposlenice cijelom projektnom timu što su imale priliku raditi ovaj humani posao te što su u sklopu projekta imale mogućnost steći dodatno obrazovanje, odnosno položiti tečaj za njegovateljicu, kako bi sada po završetku projekta bile kompetentnije na tržištu rada.

Djelomično rješenje

S obzirom da su sada krajnji korisnici ostali bez usluga pomoći u kući, udruga je djelomično pronašla rješenje za korisnike te će se oni moći uključiti u postojeći program Pomoć u kući, dok će se najpotrebitijima usluga sufinancirati od strane jedinica lokalne samouprave. Ovim putem udruga im u svoje ime i u ime korisnika upućuje jedno veliko hvala. Podsjećamo, projekt „Zaželi danas za sretnije i bolje sutra“ je u cijelosti financiran iz Europskog socijalnog fonda u ukupnoj vrijednosti od 3.858.438,11 kn, a projektom je bilo omogućeno zapošljavanje 18 žena koje su brinule za ukupno 120 korisnika u nepovoljnom položaju s područja grada Zlatara i općina Zlatar Bistrica, Lobor, Mihovljan, Novi Golubovec, Konjščina i Mače. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook