Prethodni članak
Sljedeći članak

OŠ OROSLAVJE PROSLAVILA 160. ROĐENDAN: 'Imamo velike planove koji će nam omogućiti jednosmjenski rad'


Osnovna škola Oroslavje jučer je svečanošću u Domu kulture proslavila 160. rođendan. Na samom početku, okupljene je pozdravila ravnateljica Sanja Šakoronja.

-Proslava Dana škole uvijek je velika radost za sve, radost susreta i uspomena, a posebno ako je godišnjica u pitanju. Ovih 160 godina pruža obilje radosti i potiče veliku odgovornost prema onima koji su radili prije nas i onima koji će slaviti sljedeće obljetnice. Kroz proteklih 160 godina škola je prošla kroz mnoge radosti, teškoće i transformacije. Imamo velike planove; za izgradnju sportske dvorane i prenamjenu postojeće dvorane, što će nam omogućiti jednosmjenski rad i cjelodnevnu nastavu – rekla je ravnateljica, istaknuvši kako škola ne bilježi pad broja učenika, pogotovo iz razloga jer brojne mlade obitelji doseljavaju u Oroslavje.

Zahvalila je na podršci svim djelatnicima i roditeljima, kao i Krapinsko – zagorskoj županiji, Gradu Oroslavju, oroslavskim poduzećima, udrugama, donatorima i svim dobronamjernicima koji doprinose radu škole i potiču na još bolja postignuća.

Rođendan je školi čestitao oroslavski gradonačelnik Viktor Šimunić. – Kad vidim sve svoje bivše učitelje imam i malu tremu, jer da mi je netko prije 15 godina kad sam išel u osnovnu školu rekel da budem držal ovakav govor rekel bi da nema šanse. Uz našu me školu veže niz uspomena, a vjerujem da i sve druge đake koji su ju pohađali i sad pohađaju. Davne 1893. ravnatelj i učitelj škole bio je Josio Hohmajer. Tada je bilo 320 zainteresiranih učenika za pohađanje škole, no ona je bila premala i moglo ih je ići samo 200. Tada je izjavio 'Dižite škole, djeca vas mole'. danas fala Bogu svi idu u školu, a mi svi moramo deti glave skupa da bi se ostvarili svi projekti izgradnje dvorane i rekonstrukcije stare dvorane – rekao je Šimunić.

Župan Željko Kolar ovom je prigodom istaknuo kako su danas izazovi u školstvu puno veći i da uvijek moramo biti korak ispred. – Svako ulaganje u obrazovni sustav je najbolje moguće ulaganje. Prvi korak smo napravili, imamo građevinsku dozvolu za izgradnju sportske dvorane, pred nama je mehanizam za oporavak i mi ćemo taj projekt realizirati. Ne znamo kakav će biti najtečaj, no mi smo spremni na sve. Ovakva potentna sredina, izuzetno bogata sportskim udrugama i udrugama civilnog društva, zaslužuje ovakvu dovranu, kao i to da škola bude centar svih važnih društvenih događanja, jer učitelji su ti koji vuku sredinu naprijed – rekao je Kolar te je uručio ravnateljici zahvalnicu Krapinsko – zagorske županije.

Prikazana je i prezentacija povijesnog presjeka škole u proteklih 160 godina kao i kronika školskog života s događanjima ove školske godine, a priredbu su pripremili učenici zajedno sa svojim učiteljima.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook