Prethodni članak
Sljedeći članak

Oroslavskom vrtiću konačno odobrena sredstva za rekonstrukciju i dogradnju


Proteklih su dana lijepe vijesti stigle u oroslavski Dječji vrtić Cvrkutić. Primili su, naime, odluku o konačnoj isplati projekta rekonstrukcije i dogradnje dječjeg vrtića.

Projekt je to kojem je bio prijavitelj dječji vrtić, bez zaposlenog voditelja na projektu, već su sve poslove vezane uz projekt provodile ravnateljica i administrativna djelatnica u vrtiću.

– Napokon su nam odobrena sredstva. Sveukupni prihvatljivi troškovi iznosili su 675.530 eura, od čega je Europska unija sufinancirala 80 posto. Projekt je dobio minimalnu financijsku korekciju od 3.200 eura – rekla je ravnateljica Silvija Čičko te je zahvalila Zagorskoj razvojnoj agenciji na pomoći u uspješnosti provedbe projekta.

Istaknula je kako je pred vrtićem provedba još jednog projekta, s ciljem unapređenja usluge za djecu, koji je vrijedan 75 tisuća eura, a dobiveno je 54 tisuće europskih sredstava.

Komentirala je i problem premalog kapaciteta za upis sve djece, odnosno liste čekanja na upis djece u DV Cvrkutić. – Otvorili smo jednu dodatnu vrtićku skupinu, za koju smo prenamijenili prostor dvorane vrtića. No, još uvijek je premalo mjesta. Veselimo se izgradnji dječjeg vrtića u Mokricama – rekla je ravnateljica, dodavši kako se velik broj djece koji traži upis u vrtić duguje doseljavanju mladih obitelji u Oroslavje, zbog čega nije pun samo gradski vrtić, već i privatni vrtić te obrt za čuvanje.

Kako napreduje projekt izgradnje novog dječjeg vrtića u Mokricama, za koji su Gradu Oroslavju odobrena sredstva preko natječaja, upitali smo gradonačelnika Viktora Šimunića. – U tijeku je izrada projektne dokumentacije, a dok god ne izgradi novi vrtić, Grad će sufinancirati roditeljima smještaj djece u vrtićima u drugim jedinicama lokalne samouprave – kaže je gradonačelnik.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook