Prethodni članak
Sljedeći članak

Gimnazija proslavila rođendan: 'Ne forsiramo samo znanje, želimo biti odgojno – obrazovna ustanova u punom smislu'


Zabočka Gimnazija Antuna Gustava Matuša proslavila je svoj 60. rođendan. Tako su proteklog tjedna održane prigodne radionice u kojoj su sudjelovali učenici.

Proučavanje ljudske psihe, istraživanje stranih kultura i znanstveni eksperimenti samo su djelić onog sa čime se gimnazijalci svakodnevno susreću, pa tako i kroz ove radionice.

-Kada spomenem našu gimnaziju, moram istaknuti da je ona vidljiva i prepoznatljiva i u granicama našega grada, i u granicama naše županije, a svakako i u granicama cijele Hrvatske. Zabok je danas je užurban i moderan obrazovni centar koji potiče mlade da budu aktivni i da doprinose zajednici. Sretni smo što smo u gradu smještenom u prometni i ekonomski centar županije i što uz njegovu potporu svake godine postižemo sve više. I naša županija nas potiče na više svojim vlastitim primjerom,  partner nam je kada treba pomoći i kada treba potaknuti, šalje afirmativne i poticajne poruke učenicima i njihovim roditeljima, cijeni znanje i autonomiju škole. Silno me raduje što će kroz sveobuhvatni županijski projekt škola dobiti i solarne ćelije da se iskoristi ovaj naš sunčani krov kako bismo dalje slali poruku o održivosti i čistoj energiji – kaže ravnateljica Bibijana Šlogar.

Istaknula je i kako je zabočka gimnazija na listi najboljih hrvatskih gimnazija ili pak listama ponajbolje riješenosti ispita državne mature, a spomenula je i brojna natjecanja na kojima učenici postižu zapažene rezultate, kao i projekte koji se u školi provode. - Od 2000. imali smo čak 193 plasmana na državno natjecanje, što grupnih što pojedinačnih u znanju ili sportskih, a čak 19 puta kući smo donijeli titulu prvaka u državi. Zapravo, prošloga tjedna nam je stigla i 20. titula državnog prvaka – onoga u futsalu – rekla je ravnateljica.

-Danas se škola ističe po tome što je od ukupno 42 profesora njih jedanaestoro imenovano profesorima savjetnicima, a troje prof. mentorima. S tendencijom rasta. Prepoznaju nas i fakulteti te redovito dobivamo pohvale na račun znanja i predanosti naših bivših učenika. Ali ne forsiramo samo znanje u ovoj školi, želimo biti u punom smislu odgojno-obrazovna ustanova i svjesni smo koliko je ta sprega važna u razvoju mladih ljudi – rekla je još, između ostalog, na svečanosti koja je održana jučer.

Uz nastupe učenika, bivših učenika i drugih gostiju, čestitke Gimnaziji uputili su i zamjenica župana Jasna Petek te gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook