Prethodni članak
Sljedeći članak

Oroslavski SDP traži ostavku gradonačelnika Emila Gredičaka


Oroslavski SDP poslao je regiranje vezano uz aktualna zbivanja, kako su naveli u priopćenju, oko pokušaja političke korupcije HDZ-a. 

Prenosimo ga u cijelosti. 

SDP Oroslavje osuđuje pokušaj HDZ-a da trguje političkim funkcijama i nuđenje nezakonitog financiranja kampanje za predstojeće lokalne izbore, iako takvim postupkom nismo iznenađeni s obzirom da je to obrazac funkcioniranja HDZ-a na svim razinama. Jednako tako zgroženi smo što je u ovom pokušaju političke korupcije sudjelovao gradonačelnik Emil Gredičak, zbog čega tražimo njegovu trenutačnu ostavku na mjesto gradonačelnika Oroslavja. Umjesto da se bavi rješavanjem problema u gradu Oroslavju (a ima ih napretek zahvaljujući njegovom neradu i neznanju da ih riješi) na dobrobit građana koji su ga izabrali da vodi ovaj grad, gradonačelnik se očito bavi ilegalnim radnjama ne bi li si osigurao još jedan mandat u gradu Oroslavju. Premda se u svakoj prilici voli pozivati na transparentnost u obnašanju svoje dužnosti, ovakav postupak pokazuje kako gradonačelnik očito ima dva lica, jedno prema javnosti, a drugo dok trguje političkim funkcijama po kletima. Pitamo se je li sličnu ulogu možda imao i u stvaranju većine u Gradskom vijeću nakon lokalnih izbora prije četiri godine, s obzirom da je nekoliko vijećnika s naše liste preko noći i bezrezervno podržalo aktualnu vlast, te ju nastavilo podržavati bez suvislog komentara, kritike ili pitanja po bilo kojoj točki dnevnog reda na sjednicama gradskog vijeća, što je neshvatljivo za oporbene vijećnike. Iako usamljeni i često bez podrške ostalih oporbenih vijećnika, mi u SDP-u Oroslavja već četiri godine upozoravamo na netransparentnost rada HDZ - ove većine i gradonačelnika, ali i na neke druge nepravilnosti, poput primjerice rasvjetljavanja netransparentnog i sumnjivog postupka najma javne rasvjete na području grada Oroslavja, zbog čega do dana današnjeg ne možemo doći do ključnih dokumenata poput službene ponude dobavljača.

Naposljetku, izražavamo žaljenje što se naš grad našao u središtu ovakve afere, a gradonačelnik se ponaša kao da se ništa nije dogodilo, stoji u priopćenju SDP -a Oroslavje.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook