Prethodni članak
Sljedeći članak

OPREZ: U tri lokalna vodovoda u Zagorju pronađene opasne bakterije


U četiri lokalna vodovoda na području Općine Gornja Stubica voda nije ispravna za piće. Rezultati su to ispitivanja koje je, po nalogu Općine, izveo Zavod za javno zdravstvo KZŽ.

Kako je izvijestio načelnik Općine, Jasmin Krizmanić, budući da voda nije ispravna za piće, Općina Gornja Stubica osigurala je za korisnike tih vodovoda besplatnu pitku vodu preko Zagorskog vodovoda.

„Načelnik Općine Gornja Stubica Jasmin Krizmanić, obavještava mještane Gornje Stubice korisnike , lokalnih vodovoda JAKŠINEC; SLANI POTOK, BREZJE, VOLAVEC; KARIVAROŠ - MATEJ I SVETI MATEJ da je na istima, od strane Zavoda za javo zdravstvo KZŽ, izvršena redovita kontrola vode za ljudsku potrošnju, te isti nisu usklađeni. Obzirom na navedeno, osigurana je besplatna opskrba zdravstveno ispravnom vodom iz sustava Zagorskog vodovoda d.o.o. na prostoru Sportskog centra.“, stoji u objavi načelnika Krizmanića.

Inače, u sva navedena četiri vodovoda pronađeni su koliformi, a u tri od njih i vrlo opasna bakterija Escherichia coli. Uz E.Coli, u čak dva od ta tri lokalna vodovoda pronađena je također potencijalno opasna bakterija Enterokok, stoji u analizi ZZJZ KZŽ.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook