Prethodni članak
Sljedeći članak

Objavljeni rezultati Dječje smotre folklora. Evo tko ima najbolje male folkloraše


U organizaciji Zajednice amaterskih kulturno-umjetničkih udruga KZŽ, a u suradnji s KUD-om Lobor, još prve subote u ožujku, u Društvenom domu u Loboru, održana je 28. smotra dječjeg folklora Krapinsko-zagorske županije.

Na smotri je nastupilo 11 dječjih folklornih skupina, sa ukupno 17 koreografija. Najviše skupina, čak tri imao je KUD ''Lovro Ježek'' Marija Bistrica'', pod dvije su imali KUD-ovi ''Lobor'', ''Ljudevit Gaj'' Mače, ''Sloga'' Veliko Trgovišće i ''Sveti Križ Začretje'', a po jednu KUD-ovi ''Belec'', Golubovec'', ''Laz'', ''Zlatko Baloković'' Krapinske Toplice i ''Horvatska'' Velika Horvatska, dok je revijalno nastupila dječja folklorna grupa iz Osnovne škole Petrovsko.

Smotra je održana uz financijsku podršku Krapinsko–zagorske županije i Ministarstva kulture i medija, a pozorno ju je pratio poznati folklorni koreograf Goran Knežević, koji je sa odmakom od nekoliko dana donio stručni sud o izvedbama. Knežević je u osvrtu pohvalio sve izvedbe, a u četiri kategorije proglasio je i najuspješnije skupine.

Tako su za izvedbe folklora izvan Hrvatskog zagorja najboljima proglašeni KUD ''Sveti Križ Začretje sa koreografijom ''Deca bi se igrala'' – Posavina u mlađoj kategoriji i KUD ''Ljudevit Gaj'' Mače za koreografiju ''Idemo v Međimorje'' – Međimurje u starijoj kategoriji. Za izvedbe folklora Hrvatskog zagorja najuspješnijim su proglašeni KUD ''Belec'' za koreografiju ''Na širokem polju'' u mlađoj kategoriji te KUD ''Lovro Ježek'' Marija Bistrica – skupina ''Kolovrti'' za koreografiju ''Sveti Jura krijes nalaže – na Jurjevo'' u starijoj kategoriji.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook