Prethodni članak
Sljedeći članak

OPĆINA POZIVA: Predložite članove radobojskog Savjeta mladih

Općina Radoboj objavila je javni poziv za isticanje kandidature za članove i zamjenika članova Savjeta mladih Općine Radoboj


Općina Radoboj objavila je javni poziv za isticanje kandidature za članove i zamjenika članova Savjeta mladih Općine Radoboj. Savjet mladih je Savjetodavno tijelo Općinskog vijeća Općine Radoboj koje promiče i zagovara prava, potrebe i interese mladih na području općine. Savjet mladih ima 5 članova, uključujući predsjednika i zamjenika predsjednika Savjeta mladih. U Savjet mladih Općine Radoboj mogu biti birane osobe s prebivalištem ili boravištem na području općine Radoboj, koje u trenutku podnošenja kandidature za članstvo u savjetu mladih imaju od navršenih 15 do navršenih 30 godina života. Kandidate za članove Savjeta mladih i njihove zamjenike ističu udruge koje su sukladno Statutu ciljno i prema djelatnostima opredijeljene za rad s mladima i za mlade, učenička vijeća, studentski zborovi, pomladci političkih stranaka, sindikalnih ili strukovnih organizacija u RH i neformalne skupine mladih. Kandidature za članove Savjeta mladih Općine Radoboj podnose se na propisanom obrascu koji se može preuzeti na Internet stranici Općine Radoboj.

Općinsko vijeće Općine Radoboj na prvoj sjednici nakon objave iz popisa važećih kandidatura raspravlja o izvješću o provjeri formalnih uvjeta i s popisa važećih kandidatura za članove i zamjenike članova Savjeta mladih tajnim glasovanjem bira članove i zamjenike članova Savjeta mladih. Rezultati izbora za članove i zamjenike članova Savjeta mladih Općine Radoboj objavljuju se na internet stranici Općine Radoboj.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook