Prethodni članak
Sljedeći članak

I dalje se 'držimo' na 13 aktivnih slučajeva, nema novooboljelih

Ovog vikenda prijavljeno 6 okupljanja s više od 100 osoba, Stožer poziva na pridržavanje epideioloških mjera


Načelnik Županijskog stožera civilne zaštite Anđelko Ferek – Jambrek na konferenciji za novinare izvjestio je da na svu sreću u drugom valu koronavirusa u Krapinsko – zagorskoj županiji nema velikog rasta broja osoba pozitivnih na koronavirus. – Imamo dobre vijesti, ukupno u tom 'drugom valu' imamo 16 pozitivnih osoba, od kojih su već 3 osobe ozdravile. Dakle, sada je 13 aktivnih slučajeva – rekao je Ferek – Jambrek.

Kako se sada trebaju prijavljivati okupljanja veća od 100 sudionika, predstojećeg vikenda prijavljeno je ad će se u našoj županiji odvijati 6 događanja, odnosno 3 svadbe, 2 sportska događanja i jedno kulturno. – Pozivam ljude da se drže epidemioloških mjera. Pozivamo sve građane i molimo da se drže mjera i dalje, pokazale su se uspješnima – rekao je načelnik Stožera.

 
Doktorica Bojana Mahmutović ponovila je da je jučerašnja novooboljela osoba iz Radoboja, a njezinih 6 bliskih kontakata u samoizolaciji. – Tu su još dva kontakta, osobe iz Zagreba. Epidemiološka situacija je zadovoljavajuća, jer se građani pridržavaju mjera, već smo dosadni s ponavljanjem mjera prevencije i molim da ih se svi nastavimo prodržavati. Grantiram da nikoga u izolaciju ne stavlja bez indikacije i procjene rizika – rekla je dr. Mahmutović.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook