Prethodni članak
Sljedeći članak

Općina Gornja Stubica kreće u proširenje mjesnog groblja

Uskoro kreću radovi na projektu proširenja groblja vrijednom 4 milijuna 375 tisuća kuna


Općina Gornja Stubica kreće u proširenje mjesnoga groblja. Za te je potrebe Općina Gornja Stubica još prije petnaestak godina kupila zemljište, ovih je dana odabran izvođač radova te će se u proširenje krenuti kroz sljedećih tjedan dana.

Kako doznajemo od načelnika Jasmina Krizmanića, projekt će se realizirati u nekoliko etapa, prema financijskim mogućnostima. Naime, ukupna vrijednost projekta iznosi 4 milijuna 375 tisuća kuna. - Obzirom da je projekt rađen 2015.g. kada su cijene u sektoru građevinarstva bile niže zbog gospodarske recesije, postoji bojazan da će ukupna cijena biti veća, jer su u međuvremenu cijene u građevini porasle, kako građevinskog materijala tako i same cijene građevinskih radova – kaže Krizmanić. Prva etapa radova, koja će uskoro krenuti s realizacijom, obuhvatit će izgradnju glavnih internih prometnica te ograde, hortikulturno uređenje, kao i vanjski vodovod i odvodnju. Ista bi trebala završiti sljedeće godine, a njezina je vrijednost 705 tisuća kuna, što će sufinancirati Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja u iznosu od 325 tisuća kuna. Sredstva su odobrena po raspisanom javnom pozivu za sufinanciranje projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda u 2018.g.

Sto ukopa godišnje

Teško je reći, navodi Krizmanić, za koje će se vremensko razdoblje ovim proširenjem osigurati dovoljan broj mjesta za ukop. - Godišnje imamo oko 100 ukopa, a mnoge obitelji imaju svoja grobna mjesta u koje se može ukop izvršiti. Godišnje se ustupi oko 10 novih grobnih mjesta obiteljima koje nemaju grobna mjesta – rekao je Krizmanić. Međutim, ovim proširenjem planira se proširenje za ukupno 794 ukopa. Izgradit će se 8 jednodijelnih grobnica sa tri police, 15 dvodijelnih grobnica sa šest polica, 24 jednodijelnih mjesta za dvostruki ukop, 134 dvodijelnih mjesta za dvostruki ukop te 24 grobnih mjesta – kazeta za po četiri urne. Građevine za mjesta ukopa izvoditi će se prema potrebama za ukop, uz obavezno pridržavanje rasporeda i ostalih detalja za građevine mjesta ukopa prema Projektu.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook