Prethodni članak
Sljedeći članak

Općina Đurmanec dodijelila bespovratne financijske potpore udrugama civilnog društva


Temeljem provedenog postupka objave javnog poziva, zaprimanja, pregleda i ocjena prijava Udruga za dodjelu financijskih potpora udrugama za programe udruga u sportu i rekreaciji koji se odnose na realizaciju kapitalnih projekata u području sporta i rekreacije, ali isključivo na području općine Đurmanec, kao i prijava za provedbu projekata i redovne aktivnosti udruga u 2021. godini koje su programski usmjerene na rad udruga u kulturi, sportu, socijali i zdravstvu, prava branitelja, očuvanju kulturne baštine, gospodarstvu i zaštiti okoliša te poljoprivredi, temeljem prijedloga nadležnog Povjerenstva, općinski načelnik je donio odluku o odobravanju sredstava udrugama koje su udovoljile formalnim uvjetima natječaja i ostvarile dovoljan broj bodova.

U 2021. godini iz Proračuna Općine Đurmanec, u okviru provedenog Javnog natječaja, nakon provedenog postupka i ocijenjenih prijava, sufinancirati će se 10 kapitalnih projekata Udruga, u ukupnom iznosu od 140.000,00 kuna, koji će se provoditi na području općine Đurmanec.

Za redovan rad Udrugama s područja Općine Đurmanec, ali i udrugama sa sjedištem van područja Općine Đurmanec, ali koje su programski usmjerene i provode projekte na području Općine Đurmanec, u 2021. godini sufinancirati će se 26 projekata Udruga, u ukupnom iznosu od 172.000,00 kuna, sukladno financijskim okvirima za programska područja u kojem pojedina Udruga djeluje.

Sa svim udrugama kojima su odobrena financijska sredstva Općina će potpisati ugovor o financiranju projekata u kojima će se regulirati međusobna prava i obveze najkasnije u roku od 10 dana od dana donošenja odluka o odobravanju sredstava, nakon čega slijedi isplata odobrenih sredstava.

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook