Prethodni članak
Sljedeći članak

OPĆINA BEDEKOVČINA: 'Zagađena voda poslana je na analizu, poduzet ćemo sve da se onečišćenje ne ponovi'


Općina Bedekovčina obratila se jutros javnosti, a vezano uz onečišćenje potoka kod Inkopa koje je krajem prošlog tjedna uzbunilo javnost. Priopćenje prenosimo u cjelosti:

Općina Bedekovčina je odmah nakon saznanja i dojave građana o akcidentu onečišćenja potoka (Jezerščak) u Poznanovcu, nizvodno od tvornice "Inkop" prema rijeci Krapini, poduzela sve radnje i mjere unutar svojih ovlasti i nadležnosti te je o svemu obaviještena Državna vodopravna inspekcija, Policijska postaja Zabok i Županijski operativni komunikacijski centar (112).


Prilikom obilaska terena utvrđeno je da je do onečišćenja došlo zbog nekontroliranog istjecanja obojene tekućine u potok te je provedeno uzimanje uzorka onečišćene vode za potrebe analize. Jučer, 26.listopada, mjesto onečišćenja obišli su načelnik Stožera civilne zaštite Općine Bedekovčina i komunalni redar Općine Bedekovčina te tom prilikom nisu zatekli onečišćenje.


No, kako bi se poduzele sve potrebne mjere i spriječilo daljnje ponavljanje akcidenta nakon obilaska terena održana je sjednica Stožera civilne zaštite te su o nastalom događaju informirana sva nadležna tijela na razini Krapinsko-zagorske županije, načelnik Stožera civilne zaštite Krapinsko-zagorske županije i Služba civilne zaštite Krapina.
Napominjemo da će se sukladno zaključcima Stožera civilne zaštite Općine Bedekovčina obavljat pojačani nadzor mjesta onečišćenja i poduzeti sve mjere kako se isto onečišćenje ne bi ponovilo.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook