Prethodni članak
Sljedeći članak

OPĆINA BEDEKOVČINA SLAVI SVOJ DAN: ‘U ovoj godini odobren je 31 milijun kuna bespovratnih sredstava za projekte na području općine’

Na svečanoj sjednici dodijeljena su javna priznanja. Nagradu za životno djelo dobila je dr. Ljiljana Juriša Korpar


Općina Bedekovčina danas je svečanom sjednicom Općinskog vijeća proslavila svoj dan i blagdan Župe sv. Barbare.

Predsjednik Općinskog vijeća Marko Ocvirek svim je mještanima čestitao Dan općine i župe.

– Ovo je bila naporna i izazovna godina, no mislim da smo je super odradili i da ćemo u idućoj godini biti još bolji i ostvariti još bolje rezultate. U tom sam uvjeren jer već sljedeće godine, Bedekovčina će biti jedno veliko gradilište. Danas Općina Bedekovčina prednjači u najjeftinijiem vrtiću u Zagorju, a isto tako, subvencionira sa stipendijama svakog redovnog studenta – napomenuo je Ocvirek.

Načelnik Općine Bedekovčina Darko Ban istaknuo je da su temeljne smjernice rada Općine briga o djeci i mladima, obrazovanje, socijalna osjetljivost, poticanje razvoja poduzetništva i turističkih potencijala. -Također, jedan od stupa uspjeha je i njegovanje tradicijskih običaja i vrijednosti, a rad i aktivnosti naših udruga nesporan je segment uspjeha i razvoja. Iza nas je mnogo napornog rada na koji smo iznimno ponosni. U ovoj godini odobreno je, uključujući i projekt DVD – a Bedekovčina, 31 milijun kuna bespovratnih sredstava za projekte na području općine Bedekovčina. Ukupna vrijednost odobrenih projekata iznosi oko 46 milijuna kuna. Još jednom od srca zahvaljujem svima akterima na suradnji i doprinosu uspješnom razvoju naše općine, zahvaljujem županu Željku Kolaru i Krapinsko – zagorskoj županiji, Zagorskoj razvojnoj agenciji, a posebnu zahvalu upućujem svojim suradnicima, djelatnicima Jedinstvenog upravnog odjela Općine na predanom radu i pripremi i provedbi projekata – rekao je načelnik Ban, poželjevši svim gostima blagoslovljen Božić i uspješnu novu godinu, svim mještankama i mještanima čestitam Dan općine i Župe sv. Barbare, a svim Barbarama i Baricama sretan imendan.

Mladenka Mikulec Šimunec, načelnica Mača, uputila je čestitke u ime načelnika i gradonačelnika, istaknuvši da je Bedekovčina jedno od mjesta koje je dom najboljih zagorskih manifestacija i akcija. - Čestitam što ste toliko dobro organizirani i predani. Želim da tako dalje nastavite – rekla je Mikulec Šimunec.

Župan Željko Kolar također je uputio čestitke povodom Dana općine i župe, kao i svim nagrađenima. - Čovjek je uvijek ključ uspjeha. Pojedinci koji rade korak više i više se daju za samu zajednicu zapravo određuju smjer i ukupan razvoj te lokalne zajendice. U Bedekovčini se vidi sinergija između Općine, udruga i pojedinaca. Imate načelnika koji ima natprosječnu energiju, korektan je i uporan. Čestitka svima koji su sudjelovali u provedbi projekata, nadam se da smo i mi kao Županija dali svoj mali obol projektima koji se provode i koji će se provoditi idućih godina – rekao je Kolar te dodao da su osigurana sredstva za projektiranje Područne škole u Poznanovcu iduće godine.

- Očekujemo do kraja rujna građevinsku dozvolu i da krenemo u gradnju. Općina ima sjajan projekt za Bajere, sve što je EU predvidjela u novoj financijskoj omotnici, digitalno i zeleno. I ako postoji projekt do kojeg nam je natprosječno stalo, to je upravo taj projekt, jer ovdje imamo sve uvjete za iz Bajera napravimo zelenu oazu u Zagorju. Uvjeren sam da ćemo kroz sljedeće razdoblje i financijske instrumente koji su nam na raspolaganju, taj projekt svi zajedno, uz podršku Vlade RH i resornih ministarstava, uspjeti napraviti – rekao je župan.

Izaslanik predsjednika RH i saborski zastupnik Siniša Hajdaš Dončić uz čestitke istaknuo je da ‘ne možemo samo sve gledati kroz ciglu, beton, asfalt i lopatu, nego i kroz ljude’. -Treba prije svega ulagati u ljude. Zajednica nisu političke stranke, nego stanovnici općine, ako uspijeti iz njih izvući ono najbolje, bit će dobro – rekao je Hajdaš Dončić.

Državnik tajnik u Ministarstvu poljoprivrede i izaslanik predsjednika Vlade Zdravko Tušek istaknuo je da se pokazuje da je sinergija svih političkih opcija, uvažavanje, razgovor, jedino što garantira uspjeh. - Čestitam predsjedniku Vijeća, vijećnicima i načelniku što su pronašli zajednički jezik da bi imali sve ove uspješne projekte. Vlada kroz natječaje odgovara na potrebe zajednice i to koristimo i ovdje u Bedekovčini – rekao je Tušek.

Na svečanoj sjednici dodijeljena su javna priznanja. Nagradu za životno djelo dobiva dr. Ljiljana Juriša Korpar. Priznanje i Nagradu Općine priimila je Štefanija Kocman, članica KUD-a Bedekovčina za doprinos kvaliteti izvođenja izvornih, popularnih i klasičnih pjesama. Nagrada Općine dodjeljena je Stjepanu Hrvoju iz Poznanovca za dugogodišnji rad i zalaganje kojim doprinosi Udruženju obrtnika i Općini Bedekovčina, Dragutinu Pozaiću za 100 puta darovanu, Milanu Francu za izniman doprinos radu Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Bedekovčina te DVD-u Bedekovčina povodom 110. obljetnice uspješnog rada i djelovanja. Zahvalnice su primili DVD Brestovec Orehovički, SŠ Bedekovčina, Jasenka Hranić i Anamarija Kic.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook