Prethodni članak
Sljedeći članak

Nakon dana ispunjenog programom za djecu, za večernju zabavu zadužen je ''Vigor''

''Advent u Mariji Bistrici'' ne može omesti ni kiša


Danas je nastavljen ''Advent u Mariji Bistrici'', a odlično raspoloženje ne može pokvariti niti kišica, koja povremenu pada u Mariji Bistrici. Bez nje zasigurno da bi na središnjem bistričkom trgu bilo i više publike na vrhuncu današnjega dana, koncertu grupe Vigor, koji je počeo u 19 sati. No i po ne baš dobrom vremenu trg je prilično ispunjen.

A današnji program počeo je još prijepodne Pričaonicom za djecu – Orašar u Domu kulture. Riječ je o zanimljivoj pričaonici, koju su osmislili Zdenko Niessner i Danijela Petrić. Niessner je pripovjedač, a Petrić ga prati na klaviru uz djela Čajkovskog. Ovaj je događaj privukao stotinjak posjetitelja.

U Hotelu Kaj održana je pak Radionica pečenja božićnih kolačića, koja je ove godine imala najveći odaziv, pa gotovo da za stolovima nije bilo mjesta za svu zainteresiranu djecu i pokojeg roditelja. Sve skupa okupilo ih se 60-tak, a kolačiće koje su ispekli mogli su ponijeti svojim kućama.

''Advent u Mariji Bistrici'' danas je ponudio i otvorenje Bistričke ledene bajke - klizališta na prostoru donjeg trga u Mariji Bistrici tzv. Obale, uz križanje Zagrebačke ulice i Nove ceste, ove godine po prvi puta i natkriveno. Odmah prvoga dana okupio se veliki broj djece, pa je klizalište bilo prepuno. Inače radno vrijeme je ponedjeljkom 15-20, od utorka do četvrtka 11-20, petkom i subotom 11-22 i nedjeljom 10-20 sati, i to sve do 15. siječnja 2023. godine. Cijena klizanja s najmom klizaljki za 30 minuta je 20 kn, a sa vlastitim klizaljkama 15 kn. Klizalište neće raditi na Božić i Novu godinu. Na Badnjak i Štefanje radno vrijeme je 10-14, a na staru godinu 10-15 h, a na Sveta Tri kralja 11 – 20 sati.

Advent u Mariji Bistrici nastavlja se sutra u 10 sati paljenjem druge adventske svijeće uz Glazbene točke pod mentorstvom prof. Valentine Mekovec Gabud, te nastupe djece Dječjeg vrtića „Pušlek“, „Šarenih loptica“ i Zbora glazbene škole pri OŠ Marija Bistrica. Svijeću će zapaliti djeca iz DV ''Pušlek''.  U 12 sati na rasporedu je Predstava za djecu „Kad se spusti zimski sag, pokucat će svetac drag“, a nakon predstave stiže i Sveti Nikola sa poklonima, koje je osigurala Općina Marija Bistrica. U Centru za posjetitelje u Parku skulptura od 11 do 12.30 sati na rasporedu je Radionica Svetog Nikole – Udruge Čudesna šuma. Do Centra za posjetitelje vozi vlakić. Nakon poslijepodnevne mise, od 16.45 sati na rasporedu je Duhovni koncert grupe RiM, a od 18 sati u Domu kulture i koncert povodom dana Sv. Nikole – KUD-a „Lovro Ježek“ Marija Bistrica.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook