Prethodni članak
Sljedeći članak

OPSADNO STANJE U KRAPINSKIM TOPLICAMA Ravnatelj Štibohar : "Djevojčici pozlilo u školi, a bojala se izaći van zbog prosvjednika"

Župan Kolar se nada da će se roditelji dječaka koji ne želi nositi masku - predomisliti


U Osnovnoj školi u Krapinskim Toplicama vlada opsadno stanje. Jutros je sve počelo dolaskom obitelji Gaćina i odbijanjem njihova sina da s maskom uđe u hodnik škole pa potom na nastavu. Obitelj i još desetak prosvjednika ostali su ispred škole. Ima i dobacivanja i negodnosti, a sve prati i policija i zaštitari.

"Kad su dolazili u školu, djecu su prosvjednici povlačili za rukav i govorili im da neka ne nose masku. Jednoj je djevojčici pozlilo u školi i ona je molila da netko drugi izađe van do njezine mame jer se ona boji zbog prosvjednika. Situacija nije ugodna, no mi se nosimo sa njome najbolje što možemo", rekao nam je ravnatelj škole Samson Štibohar.

U dvorište škole došao je i poznati živozidaš Ivan Pokupec držeći u ruci kaznenu prijavu i u prolazu je nešto dobacio županu Željku Kolaru koji je posjetio školu. Kolar mu je rekao da ni on ni nitko tko prosvjeduje nije dobrodošao u krug škole jer tako i zakon nalaže.

"Razgovarao sam s roditeljima učenika osmog razreda koji ne želi nositi masku. Rekao sam im da ako njihovo dijete ima zdravstvenih problema, neka donesu liječničku potvrdu i da ćemo to onda riješti. Na to su mi odgovorili da je njihov sin zdrav, samo da ne želi nositi masku. Nadam se da će se otac Kristijan Gaćina predomisliti jer rade najveću štetu svojem djetetu", istaknuo je župan Kolar  

Župan je otkrio kako je isti učenik prošle godine bez ikakvog prigovora nosio masku.

U Krapinskim Toplicama danas se sve glasnije špekulira, a to je spomenuo i župan Kolar, da prosvjed ima političku pozadinu te da "uopće nije problem u (ne)nošenju maski"...

Doznali smo i da policija provodi kriminalističko istraživanje nasilnog upada u topličku školu koji se dogodio u petak.

U školu je nešto poslije 12 stigla i pravobraniteljica za djecu Helenica Pirnat Dragičević.

"Bez obzira na osobne stavove roditelje i osjećaj zamora u pandemiji, važno je da roditelji djeci obrazlože situaciju i da ih ne podržavaju u kršenju pravila škole", napomenula je pravobraniteljica za djecu. 

Policija je roditeljima Gaćina oko 13,30 napisala više prekršajnih naloga. Nisu ih htjeli primiti pa su im iste zataknuli za brisače automobila.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook