Prethodni članak
Sljedeći članak

'Oko 26. svibnja mogli bismo biti korona free županija'

Župan Kolar rekao je na presici Županijskog stožera kako je zadovoljan epidemiološkom slikom u KZŽ jer 17. dan zaredom nema novooboljelih


Župan Kolar rekao je na presici Županijskog stožera kako je zadovoljan epidemiološkom slikom u KZŽ jer 17. dan zaredom nema novooboljelih. Rekao je kako su budući da su otvorene granice novi rizik oni strain radnici koji dolaze u KZŽ na rad na gradilištima, a tu su i oni radnici koji su radili u inozemstvo, a vraćaju se u KZŽ. Rekao je da se nada da proboja neće biti.

Rekao je i kako ćemo sad svaki danom imati po 2-3 novoozdravljenih. – Oko 26. svibnja dan manje – više mogli bismo biti korona free županija – istaknuo je Kolar.

Nadovezao se na to da još nisu došli precizni odgovori od strane Nacionalnog stožera vezano uz dopuštanje da tradicijski obrti prodaju svoje prizvode kod crkve nedjeljom, što se posebno odnosi na Svetište Majke Božje Bistričke.

Rekao je da je tu i pitanje zagorskih hotela vezanih za kongresni turizam i njihova konkretna traženja da se dopuste kongresi. Smatra da bi se to, uz pridržavanje epidemioloških mjera trebalo dopustiti.

Na kraju presice župan je zahvalio ravnatelju Vančini i svim djelatnicima OB Zabok na radu i požrtvovnosti za vrijeme epidemije koronavirusa te je rekao da budući da na OB Zaboku više nema niti jednog pacijenta koji je zaražen koronavirsom, ravnatelj Tihomir Vančina više neće prisustvovati presicama Županijskog stožera.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook