Prethodni članak
Sljedeći članak

Odsad je zabranjeno napuštanje mjesto prebivališta, za iznimne slučajeve izdavat će se propusnice

Nove mjere su stupile na snagu


Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske objavio je tri nove odluke koje su danas donijeli. Sve odluke vrijede već od danas, prenosi Index.

Prva je ona o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj.

- S obzirom na to da na pojedinim područjima postoji znatno povećani rizik od prijenosi bolesti COVID-19, a kako bi se smanjila mogućnost daljnjeg širenja bolesti zabranjuje se napuštanje mjesta prebivališta ili stalnog boravka"; stoji u odluci u kojoj su navedene i iznimnim slučajevima u kojima se dopušta kretanje poput opskrbe, zdravstvenih i komunalnih djelatnosti. Iznimka su i zaštitarske službe, novinari, stanovnici koji zahtijevaju hitnu medicinsku skrb. Iznimno se putovati može i iz vitalnih obiteljskih razloga poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnja hrane i osnovnih potrepština – objasnio je Stožer, prenosi Index.

Za sve gore navedene slučajeve izdaju se propusnice.

Druga odluka koju je donio Stožer odnosi se na uvođenje nužne mjere posebne organizacije rada epidemiološke službe i posebnih epidemioloških mjera. Treća odluka se odnosi na uvođenje nužne mjere posebne organizacije hitne medicinske službe i sanitetskog prijevoza.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook