Prethodni članak
Sljedeći članak

Održana 99. izvještajna Skupština DVD-a Zabok


Dobrovoljno vatrogasno društvo Zabok u subotu 01. travnja održalo je 99, po redu izvještajnu skupštinu u Vatrogasnom domu.

Skupštinu je otvorio predsjednik društva Želimir Lež te pozdravio uzvanike i goste: mnoštvo delegacija dobrovoljnih vatrogasnih društava s kojima DVD Zabok surađuje, sponzore i dobrotvore, goste kao i sve članove DVD-a Zabok.

Uslijedilo je biranje radnih tijela Skupštine. Predloženi članovi radnog predsjedništva i verifikacijske komisije jednoglasno su potvrđeni, kao i zapisničari te ovjerovitelji zapisnika.

Izvješće o radu Društva članovima pročitao je predsjednik Želimir Lež koji je u  izvješću istaknuo da je u ovoj godini bilo jako puno aktivnosti ali i mnogobrojnih zajedničkih druženja.  Jako se puno uložilo u adaptaciju i uređenje samih prostorija DVD-a na čemu je zahvalio svim donatorima i prijateljima, a napose članovima koji su se uključili u sve akcije obnove. Zahvalio je Gradu Zaboku na financijskoj potpori i pomoći oko realizacije projekata od iznimne važnosti. Istovremeno je zahvalio svim medijima koji su popratili razne aktivnosti te tako upoznali sugrađane o aktivnostima DVD-a Zabok. Samim time su se u rad  pridružili novi članovi koji su uspješno završili osposobljavanja za zvanje Vatrogasac i vatrogasac I. klase. Samim time se je otvorila mogućnost za aktivnijim radom s djecom i mladeži koji su zahvaljujući mentorici Aniti Lež bili među uspješnijim ekipama na natjecanjima. Na kraju još jednom je zahvalio gradu Zaboku na čelu s gradonačelnikom Ivanom Hanžekom kao i svim djelatnicima u gradskoj upravi, predsjedniku VZG-a Zabok Draženu Sinkoviću i Zapovjedniku Ivici Petričeku na odličnoj suradnji i potpori, Vatrogasnoj zajednici Krapinsko-zagorske županije, posebno tajniku Rajku Jutriši na korisnim informacijama oko provedbe projekta te svim svojim suradnicima od Upravnog do Nadzornog odbora, zapovjedniku Željku Tršinskom i svome zamjeniku Tihomiru Tršinskom kao i svim donatorima i sponzorima koji su nas popratili u 2022. godini. Istaknuo je na kraju da su svi ovi rezultati i uspjesi društva rezultati i uspjesi  dobrovoljaca-volontera koji uvijek pronađu vremena za nesebičnu pomoć u radu vatrogasnog društva koju očekuje i nadalje posebno jer se polako priprema velika proslava 100-e obljetnice Društva.

Izvješće zapovjednika Željka Tršinskog pročitao je tajnik Darko Fiket. Zapovjednik Željko ističe kako DVD Zabok u 2022. godini  broji 112 članova i to: 26. operativnih članova, 61. izvršnog člana, 22. pričuvna člana i 3. podupirajuća člana, a novi članovi su Dino Hundrić, Anita Lež i Patrik Pešec. K tome još  su tu  19. članova vatrogasnog podmlatka i 7.  članova vatrogasne mladeži čiji je broj u porastu najviše zahvaljujući njihovoj voditeljici Aniti Lež. DVD Zabok je u 2022. godini sudjelovao na jedanaest intervencija. Zapovjedništvo je održalo dvije sjednice na kojoj su se rješavali operativni planovi i zadaci te su se provodile teorijske i praktične vježbe operativne postrojbe. Uvijek smo na usluzi građanima, gradu Zaboku i ostalim udrugama s područja Grada te šire i bliže okolice. U 2022. godini bilo je više natjecanja tako da su natjecateljska odjeljenja nastupila na: Susretu vatrogasnih veterana u Pavlovcu s odjeljenjem vatrogasnih veterana, 21. kupu grada Zaboka s muškim A i muškim B odjeljenjem, 41. memorijalu Mirka Kolarića u Varaždinu s muškim A odjeljenjem, 12. kupu DVD-a Mala Erpenja s dva odjeljenja muške djece, 2. kupu Zagorja u Kumrovcu s muškim B odjeljenjem, natjecanju s vatrogasnim zaprežnim kolima na 14. memorijalu Marije Badl u Krapinskim Toplicama s jednim vatrogasnim odjeljenjem, 12. memorijalu Marka Piljeka u Pavlovcu s dva odjeljenja muške djece, ženskim A i muškim A odjeljenjem, 14. županijskom natjecanju pomlatka i mladeži u Kumrovcu s dva odjeljenja muške djece, 17. kupu DVD-a Bobovec s dva odjeljenja muške djece i 18. memorijalu bana Josipa Jelačića u Zaprešiću s ženskim A i muškim A odjeljenjem te postigli zapažene rezultata na čemu im je čestitao. Na kraju svog izvješća zahvalio je Upravnom odboru na čelu s predsjednikom, članovima Zapovjedništva i svim članovima Društva na dosadašnjem radu, a najviše operativnim članovima koji su se odazvali na intervencije u bilo koje vrijeme dana ili noći i time pokazali da se može operativno računati na DVD Zabok u svim kriznim situacijama.

Izabrana je nova članica Nadzornog odbora gđa. Vlatka Sinković koja je dugogodišnja članica zabočkog DVD-a umjesto dosadašnjeg člana Andreja Ivankova. Prijedlog je jednoglasno prihvaćen.

Zatim je uslijedilo izvješće o radu djece i mladeži koje je pročitala Maja Jerneić te financijsko izvješće i  izvješće Nadzornog odbora. Na Skupštini su jednoglasno usvojena sva izvješća.

Nazočnima su se prigodnim riječima obratili: u ime VZ Grada Zaboka predsjednik Dražen Sinković koji je zahvalio članovima DVD-a Zabok na predanom i aktivnom radu te naglasio kako stručnost i osposobljenost vatrogasaca garantira najviši nivo zaštite ljudi i imovine.

Ispred Hrvatske Vatrogasne zajednice, Vatrogasne zajednice Krapinsko-zagorske županije te u ime župana KZŽ-e Željka Kolara okupljenima se obratio predsjednik Stjepan Skuliber koji je čestitao Društvu na svemu učinjenom kroz protekli period, ali i svih ovih godina, kao i radu s mladima kako bi društvo imalo budućnost. Vaša izvješća bila su vrlo detaljna i široka što je rezultat dobrog rada. Radili ste na svim poljima od najmlađih do onih najstarijih. Posebno me raduje što ulažete u mlade koji su temelj naše sadašnjosti ali i budućnosti.  Zahvala ide svim vatrogaskinjama i vatrogascima na čovjekoljublju i domoljublju koju pokazujete ulažući svoje slobodno vrijeme za dobrobit cjelokupne zajednice.

Nazočnima se obratio zabočki gradonačelnik Ivan Hanžek koji je pozdravio sve prisutne  istaknuvši zahvale i čestitke na postignutim rezultatima, te napretku koje ovo društvo postiže za boljitak vatrogastva i zaštite od požara na području grada. Istaknuo je zahvalu svim vatrogascima na aktivnostima koje su provodili u akcijama gašenja. Izrazio je također veselje zbog nadolazeće 100-e obljetnice DVD-a Zabok te je najavio da je u dogovoru s VZ Grada Zaboka dogovorena nabavka platforme koja bi zadovoljila vaše potrebe rada ali i boljoj sigurnosti građanima i građankama Grada Zaboka te bliže i dalje okolice.

Gostima i članovima obratili su se predstavnici pobratimskih društava PGD Rogaška Slatina i Prišlin-Hum, Alojz Tirgušek počasni poveljnik Gasilske Zveze Šmarje pri Jelšah i jedan od inicijatora međunarodne suradnje vatrogasaca iz Krapinsko-zagorske županije i gasilca iz Gasilske Zveze Šmarje pri Jelšah te predstavnik tvrtke Vatroprometa Zdravko Kobeščak koji su čestitali na ostvarenim rezultatima i uspješnom radu u 2022. godini te poželjeli puno uspjeha u svim budućim aktivnostima i planovima u ovoj godini.

Na skupštini su dodijeljene Spomenice članovima Društva u aktivnom sudjelovanju u radu:

10 godina

Damir Pravica

20 godina

Karlo Jandrok

Goran Ljeljak

Matej Javorek

Josip Šamec

30 godina

Željko Tršinski

Nedjeljko Tomek

Marko Jerneić

40 godina

Andrija Lež

70 godina

Petar Lončar

Drago Lončar

Zahvalnice za nesebičnu pomoć u okviru pomoći oko pisanja projekta iz fonda Solidarnosti uručene su Valentini Đurek, Saša Tršinski i Tihomiru Tršinskom.

Zatim članovima koji su sudjelovali oko obnove vatrogasnog doma te pojedincima, udrugama, sponzorima  i institucijama koji su pridonijeli u očuvanju i radu Društva.

Predsjednik Društva Želimir Lež još jednom je zahvalio svima te istaknuo kako je još jako puno posla pred nama, idemo naprijed i očekujem vidljivi napredak u skorije vrijeme. Za iduću godinu najavio je svečanu proslavu 100-e obljetnice od osnutka ovog matičnog društva.

           

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook