Prethodni članak
Sljedeći članak

Održana 111. redovita izvještajna Skupština DVD-a Bedekovčina


U subotu 18. ožujka u Vatrogasnom domu u  Bedekovčini održana  je 111. izvještajna godišnja skupština DVD-a Bedekovčina. Skupštini su bili nazočni predstavnici prijateljskih vatrogasnih društava iz svih krajeva Lijepe Naše i susjedne Slovenije. Na početku Skupštine sve je pozdravio predsjednik Željko Odak a posebno drage goste: u ime predsjednika Hrvatske Vatrogasne Zajednice kao izaslanika Miju Brlečića, potpredsjednik HVZ i Predsjednika VZ Sisačko-moslavačke županije, počasnog predsjednika HVZ dr. Franju Gregurića, predstavnika VZ Krapinsko-zagorske županije zapovjednika Marijana Lovrenčića i zamjenika zapovjednika Tomicu Novosela, predsjednika Općinskog vijeća Marka Ocvireka te ostale vijećnike, načelnika Policijske postaje Zabok Ivana Kroga, predstavnika VZ Općine Bedekovčina tajnika Gorana Gulija, počasnog zapovjednika VZ Bedekovčina Janka Buzjaka, sve predstavnike Zagorske Javne Postrojbe, domaćeg župnika Željka Horvata, prijateljska vatrogasna društava te ostale goste, udruge, sponzore i uzvanike.  

Na samom početku sjednice prihvaćen je poslovnik rada sjednice te su izabrana radna tijela Skupštine. Uslijedila su izvješća o radu društva u 2022. godini u kojoj su naglašene  sve operativne aktivnosti društva uz naglasak na nabavci opreme, vozila i edukaciji članstva te uspješnom radu s djecom i mladima po kojima su prepoznatljivi diljem Hrvatske ali i inozemstva. Nakon toga uslijedilo je izvješće o financijskom i materijalnom poslovanju zatim Nadzornog odbora. Verifikacijsko povjerenstvo potvrdilo je da je na Skupštini  nazočna natpolovična većina članova Društva te da su sve odluke skupštine pravovaljane. Skupština je zatim jednoglasno prihvatila sva izvješća i prijedloge.

Prije pozdravnih riječi gostiju i uzvanika dodijeljene su spomenice: za 40 godina aktivnosti koju je Branko Tretinjak, zatim za 20 godina aktivnosti Božena Horvat i Josipa Lukenda. Prigodne zahvalnice i nagrade primile su i aktivne članice u ženskoj B ekipi koje postižu iznimne rezultate u natjecanjima Mirjana Suntešić i Nataša Ivančić.

Od gostiju pozdravne riječi uputio je zapovjednik VZ Krapinsko-zagorske županije Marijan Lovrenčić koji je pozdravio okupljene goste i uzvanike, vatrogaskinje i vatrogasce istaknuvši kako je ovdje u Bedekovčini veliko zadovoljstvo biti sudionikom svih aktivnosti koje provodi ovo dobrovoljno Društvo tijekom cijele godine. Iz ovih izvješća koje smo čuli moram izreći svoje veliko zadovoljstvo i zahvalnost na svemu što činite za ovu lokalnu zajednicu, građane i građanke Općine Bedekovčina te šire i dalje okolice. Osvrnuo se je na vježbe s kojima su proslavili svoj veliki jubilej, 110 godina djelovanja a u kojima su pokazali svu svoju snagu i spremnost odgovoriti svim vrstama ugroze na terenu, ne samo požara nego i ostalih stradanja, te da su najorganiziraniji i najspremniji segment našeg društva u sustavu zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara. 

Predsjednik Općinskog vijeća Bedekovčina Marko Ocvirek istaknuo je također svoju zahvalnost vatrogascima kada je u pitanju zaštita kako općinske tako i privatne imovine, u najkraćem mogućem roku dodavši kako uvijek mogu računati na podršku Općine u postizanju što boljih uvjeta za rad. U ime Vatrogasne zajednice Općine Bedekovčina okupljenima se obratio tajnik Goran Gulija  zaželjevši svim članovima mnogo uspjeha u daljnjem radu s mnogo aktivnosti ali što manje požara i drugih intervencija.

Mijo Brlečić, predsjednik Vatrogasne zajednice Sisačko-moslavačke županije je čestitao na uspješnom radu ali ujedno zahvalio vatrogascima i Dobrovoljnim vatrogasnim društvima koji su sudjelovali u sanaciji nakon potresa u županiji, na područjima Siska i Petrinje. Naše želje su da nadalje nastavite ovako aktivno sa svojim radom na dobrobit vašeg mjesta i Krapinsko-zagorske županije. Za kraj  svima okupljenima obratio se počasni predsjednik HVZ dr. Franjo Gregurić koji je prije svega zahvalio na suradnji slovenskim kolegama vatrogascima s kojima nas povezuje prije svega dugogodišnja suradnja na svim poljima djelovanja. DVD Bedekovčina jedno je od ponajboljih na području vaše županije ali i šire zahvaljujući prije svega velikoj požrtvovnosti svih članova ovog društva ali i samog vodstva bez kojeg svih ovih uspjeha ne bi bilo. Zahvalio je ujedno Općini što podupire financijski rad ovog društva ali i ostalih društava s područja VZ Općine Bedekovčina. Istaknuo je svoje zadovoljstvo što se društva javljaju na natječaje iz fondova EU i tako obnavljaju prije svega svoju opremu, vozila i vatrogasne domove. Završnom riječju predsjednika završila je izvještajna skupština, u njoj se je Željko Odak zahvalio svima koji su došli na skupštinu, kao i svima koji prate i pomažu rad Društva.

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook