Prethodni članak
Sljedeći članak

Odlukom Dječjeg općinskog vijeća prostor produženog boravaka dobiva senzorni kutić za opuštanje

‘Naj akcija’ – 2021., Općina prijatelj djece’ u Svetom Križu Začretju: Na poticaj djece Dječjeg općinskog vijeća djeca produženog boravka dobila su nešto drugačije - kreativne i opuštajuće sadržaje za igru važne za kvalitetnije provođenje vremena


Početkom školske godine 2021/22. uz sufinanciranje Općine Sveti Križ Začretje uveden je po prvi puta produženi boravak za učenike prvih i drugih razreda OŠ Sveti Križ Začretje u koji učenici idu nakon škole ili prije škole.

Dječje općinsko vijeće Općine Sveti Križ Začretje radoznalo je posjetilo prostor i učenike koji su od jeseni krenuli u produženi boravak. Prostor koji se koristi su dvije učionice, a trenutno ga polazi dvadesetpetero djece. Prostor za učenje opremljen je klasičnim namještajem, no prostor za igru i odmor je još skoro prazan. U sobi su strunjače na podu, jastučići i nešto društvenih igara na polici.


Dječji vijećnici odlučili
Razgovarajući s djecom i učiteljicom produženog boravka dječji vijećnici došli su na ideju da urede senzorni kutić za djecu produženog borava ka. Cilj je djeci ponuditi sadržaje koji smiruju i opuštaju a to im svakako treba nakon šest sati nastave i pisanja zadaća. Kutić treba pomoći djeci da se, dodirujući i promatrajući predmete i igračke opuste.


Sami izradili dio opreme
Na internetu su djeca pronašla upute kako izraditi senzorne boce, vrećice, kadicu s led rasvjetom i slično. Kupili su potreban material i uz pomoć učiteljice i starije djece u boravku napravili poticajne senzorne igračke. Sve je to pokazano i načelniku koji je u Dječjem tjednu bio pozvan na druženje u prostor produženog boravka. Dogovoreno je da se kutić obogati još nekim izazovnim i zanimljivim igračkama kako bi dobio pravi smisao. Općina je financirala kupnju dodatnih igračak tako je senzorni kutić za djecu boravka postao lijepo i zanimljivo mjesto za opuštanje i igru djeci koja moraju skoro cijeli dan boraviti u školi, a potom i u boravku.


To je ovogodišnja ‘Naj akcija’ Općine – prijatelja djece, Svetog Križa Začretja, kojom su na poticaj djece Dječjeg općinskog vijeća djeca produženog boravka dobila nešto drugačije, kreativne I opuštajuće sadržaje za igru važne za kvalitetnije provođenje vremena.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook