Prethodni članak
Sljedeći članak

ODLIČNA VIJEST: U Zaboku će se otvoriti medicinski fakultet!


Prema svemu sudeći, u Zaboku će se otvoriti medicinski fakultet. Najavio je to na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Zaboka v.d. ravnatelj gradskog Pučkog otvorenog učilišta, Branko Piljek, podnoseći vijećnicima Izvještaj o radu za prošlu godinu.

Kako je pojasnio, POU Zabok već sada ima suradnju s nekoliko visokoobrazovnih institucija, a buduća suradnja dogovara se s još njih nekoliko. Najzanimljivija je bez sumnje suradnja koja je već dogovorena s Medicinskim fakultetom u Rijeci, koji će u Zaboku, kad za to dobiju dopusnicu nadležnog ministarstva, otvoriti svoju ispostavu.

- Riječ je o tome da je još prije nekoliko godina uspostavljena suradnja naše Opće bolnice Zabok i Medicinskog fakulteta u Rijeci, a posebno s njima surađuje naš primarius, izvanredni profesor Rajko Fureš. Oni o našoj bolnici imaju izuzetno dobro mišljenje i njima odgovara da svi koji gravitiraju gradu Zaboku obavljaju praksu u našoj bolnici, a kod nas u Pučkom otvorenom učilištu da imaju predavanja, što bi bio dobar spoj prakse i teorijskih predavanja. Za početak bi to bio preddiplomski studij za primalje, ali kad dobiju dopusnicu za preddiplomski studij i prve generacije krenu s pohađanjem fakulteta, onda bi se krenulo i s ishođenjem dopusnice za diplomski studij. Budući da oni imaju još tri medicinska smjera, moguće je da u budućnosti i proširimo suradnju te da osim studija za primalje u Zaboku bude i još koji drugi studij, no za sada o tome još nismo konkretno razgovarali – najavio je Piljek napomenuvši kako je izgledan početak studija za primalje u Zaboku akademska godina 2024./2025.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook