Prethodni članak
Sljedeći članak

Odbor za poljoprivredu jednoglasno podržao prijedlog mjera razvoja poljoprivredne proizvodnje 2024.-2027.


Na sjednici Odbora za poljoprivredu Županijske skupštine, koja je održana 30. studenoga 2023. godine, raspravljalo se o Prijedlogu odluke o mjerama razvoja poljoprivredne proizvodnje u Krapinsko-zagorskoj županiji za razdoblje 2024.-2027. godine. Nakon predstavljanja planiranih mjera i prateće rasprave, Odbor je jednoglasno podržao prijedlog Odluke koja u razdoblju od 2024. do 2027. godine predviđa čak 14 mjera razvoja poljoprivredne proizvodnje.

Na sjednici je sudjelovao i župan Željko Kolar, koji je podsjetio kako se za mjere razvoja poljoprivredne proizvodnje i dalje planira povećanje bespovratnih sredstava poljoprivrednicima. „Godišnje povećanje od 10 posto smo najavili na početku ovog mandata. Sukladno tome smo svake godine i povećavali bespovratna sredstva našim poljoprivrednicima, a to je povećanje predviđeno i u prijedlogu proračuna za 2024. godinu“ – istaknuo je župan Kolar.

Sjednicu Odbora za poljoprivredu vodio je predsjednik Odbora Dražen Čvek, dok je prijedlog odluke i predviđene mjere prezentirala je pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu, turizam, promet i komunalnu infrastrukturu Sanja Mihovilić.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook