Prethodni članak
Sljedeći članak

Odbojkaška legenda ispratila kći sa plišanim medvjedićem u naručju

Posljednji ispraćaji žrtava suludih pokolja u Srbiji!


Pokopane su žrtve pokolja koji su se dogodili u Osnovnoj školi Vladislava Ribnikara u Beogradu i Mladenovcu kod Beograda.

Prva je pokopana kći legendarnog srpskog odbojkaša i odbojkaškog trenera Dragana Kobiljskog, koja je ubijena u napadu 13-godišnjeg učenika te škole. Neutješni otac Dragan Kobiljski u naručju je nosio medvjedića svoje kćeri, piše Index.

"Krv je sjeme iz kojeg niče život. Roditelji, morate nastaviti živjeti, za dobro vaše djevojčice, kako biste je podržali na njenom putu prema Kristu. Rekli su mi da je spasila nekoliko života, stala između ubojice i njegovih prijatelja... I rekla tom zlu koje je ušlo u dječaka: Zašto to radiš, stani. Siguran sam da ćemo je sresti tamo gore i shvatiti zašto se ovo dogodilo. Hvala ti što nas braniš i štitiš. Bez smrti nema uskrsnuća. Mnogo je onih koji se prave herojima, ali je malo pravih heroja. Vi ste roditelji blagoslovljeni što je imate, žrtva male E. mora promijeniti živote svih nas. Tada će svijet biti drugačiji", rekao je svećenik na sprovodu.

Pokopan i omiljeni portir

Pokopan je i omiljeni portir Dragan Vlahović, prva žrtva masakra. Nepregledna kolona se oprostila od njega. Među okupljenima bio je velik broj djece, mladih te kolega, prijatelja i susjeda ubijenog čuvara. Srpski mediji javljaju da je na sprovodu bilo više od tisuću ljudi.

Pokopana K.M. (14)

Danas je na Novom groblju sahranjena K.M. Prvi govor nakon sprovoda održao je svećenik koji je rekao da je teško izgovoriti riječi koje mogu ublažiti bol. "Danas se ispraća ružin pupoljak koji još nije ni procvjetao... Ne stidi se svojih suza za ovim nevinim stvorenjem koje nije ni zakoračilo u život, a već iz njega izlazi...", rekao je svećenik kroz suze. Na sprovodu je bilo mnogo djece koja su donijela bijele balone te prijatelji, ravnateljica škole...

Djevojčica A.D. pokopana na Novom groblju

Na beogradskom groblju vlada tišina, pokopana je i djevojčica A.D. Djeca plaču i grle se. Neutješni roditelji koji su izgubili kćer u masakru u beogradskoj školi na sahranu su doveli violinista koji će svirati dok povorka ide do groba.

Oproštaj od malene M.A.

Članovi obitelji, prijatelji, susjedi i školski kolege okupili su se ispred kapele na Novom groblju u Beogradu kako bi odali počast i na vječni počinak ispratili M.A., još jednu žrtvu K. K.

U 14:30 počeo je ispraćaj, a pred kapelicom se okupilo stotinjak ljudi, uglavnom rodbine, prijatelja i susjeda. Svi oni strpljivo čekaju da izraze sućut i riječi podrške članovima obitelji ubijene djevojke. Neki od prijatelja iz škole stoje ispred kapelice i s cvijećem i svijećama u rukama čekaju da isprate svoju prijateljicu.

Sahranjeno pet mladića u Malom Orašju

Na seoskom groblju u Malom Orašju kod Smedereva sahranjeno je pet žrtava pokolja koji se dogodio dan nakon masakra u školi. Pokopani su Marko M. (18), Aleksandar M. (17), N. M. (15), Lazar M. (20) i Nemanja S. (21)

Stotine mještana okupilo se u porti crkve u Malom Orašju gdje je ubijenim mladićima u zločinu koji je počinio Uroš B. misu služilo 10 svećenika.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook