Prethodni članak
Sljedeći članak

Od semafora zdravih sokova i upoznavanja sportova do radionice njemačkog jezika

Potrebno je poticati dječju kreativnost od najranije dobi


Svako dijete u sebi ima skriveni kreativni potencijal, a upravo kreativnost  pomaže djeci da budu sigurnija, razviju društvene vještine i uče bolje, potiče sposobnost rješavanja problema, inovacija i istraživanje novih i nepoznatih područja.

Treća generacija Šarenih loptica – Tena, Sara, Iva, Ella i Ema pokazuju upravo to. Naime, početkom ove godine uz svoja kreativna izražavanja u emisiji, krenuli smo i sa organizacijom sportskih radionica gdje imaju priliku svaki tjedan upoznati pobliže jedan sport.

Košarka, odbojka, nordijsko hodanje, trčanje tek su dio dosadašnjih sportskih aktivnosti Šarenih loptica. U svemu tome izrazito je važna uloga trenera koji svojim pristupom i ponašanjem stvara sportsku klimu koja potiče djecu na razvijanje pozitivnih vrijednosti.U košarkaškom susretu snage su odmjerili načelnik Marije Bistrice Josip Milički i trener Šarenih loptica, a rezultat je ostao neriješen. Poznato je da je bavljenje sportom ili bilo kojim drugim oblikom fizičke aktivnosti korisno i poželjno kako za odrasle osobe, tako i za djecu, jer upravo kroz sport djeca razvijaju samostalnost i poboljšavaju sposobnost koncentracije ističe Vedran Piljek, trener Šarenih loptica i predsjednik udruge Sport za sve.

 

Ipak ono što je svima najviše okupiralo pažnju svakako je semafor zdravih sokova, točnije radionica izrade detox sokova od svježeg voća i povrća. Kombinacija namirnica poput cikle, šumskog voća, mrkve, naranči, jabuka, limuna i špinata ne djeluje možda svakome primamljivo, ali finalni proizvod ukusan je i prije svega zdrav. Upravo su Šarene loptice imale priliku same sudjelovati u pripremi navedenih sokova što im je bilo jedno novo zabavno iskustvo, ali prije svega edukativno. Zdravi semafor Šarenih loptica oduševio je i ravnatelja Osnovne škole Marija Bistrica Dominika Karajića te će se u sklopu proslave 170 godina spomenute škole semafor zdravih sokova prezentirati i učenicima i učiteljima.

Želja za znanjem i novim iskustvima kod Šarenih loptica je izuzetno izražena, pa su imale priliku i provjeriti svoje znanje njemačkog jezika u radionici sa profesoricom srednje škole Zlatar Natašom Krajačić, koja je mentorica hrvatske pobjednice Međunarodne olimpijade njemačkog jezika (IDO), a radi se o najvećem svjetskom natjecanju u njemačkom jeziku koje se svake dvije godine održava u Njemačkoj.

Potrebno je poticati dječju kreativnost od najranije dobi pristupajući djetetu sa stanovišta emocija, sposobnosti percepcije, motoričke razvijenosti, osobnosti i motivacije. Rad s djecom zahtjeva pripremljenost, entuzijazam i strpljenje, ali mišljenja sam da je to najljepši posao koji čovjek može raditi poručuje Ana Kruhak, voditeljica i idejna začetnica Šarenih loptica.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook