Prethodni članak
Sljedeći članak

Od danas ponovo mogu raditi kina, kazališta i bazeni

U svim navedenim objektima potrebno je poštivati socijalnu distancu i propisane higijenske mjere


foto ilustracija

 

Već nekoliko tjedana i u Hrvatskoj popuštaju restriktivne mjere uvedene kako bi se spriječilo širenje zaraze korona virusom, a tako je i ovog ponedjeljka od kojeg su opet dopušteni koncerti, kao i predstave i projekcije filmova u kinima, kako piše portal 24 sata.

Velike dvorane poput Arene Zagreb imat će značajno smanjen kapacitet s obzirom na to da je između posjetitelja potrebna distanca od metar i pol. Isto je i u kinima, ulazit će jedna po jedna osoba, a u publici će, isto tako, biti obavezan razmak od metar i pol. Takva je situacija i u kazalištima. Sjedeća mjesta u kinima i kazalištima trebala bi biti označena. Posjetiteljima se preporučuje nošenje maski, a primjerice između izvođača na pozornici i posjetitelja udaljenost bi trebala biti četiri metra.

Na bazenima će kupači biti evidentirani, bazeni će svaki dan imati jednosatnu pauzu za dezinfekciju istog. Na svim ulaznim prostorima te u radnim prostorima zaposlenika nužno je postavljanje dozatora s dezinfekcijskim sredstvom. Treba odvojiti ležaljke na način da se osigura fizička distanca (na bazenu je spasilac ili osoba koja može nadzirati propisane mjere) te dezinficirati ležaljke nekoliko puta dnevno, a obavezno nakon što se određeni gost više ne koristi ležaljkom te prije nego što ju počne koristiti drugi gost. Dopušteni su i posjeti Domovima za starije, a normaliziraju se i pomorske linije.

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook