Prethodni članak
Sljedeći članak

Obrtnici iz cijele Hrvatske kuhali specijalitete i prikupili sredstva za kupnju invalidskih kolica

Održan je 2. Humanitarni obrtnički lonec Udruženja obrtnika Stubica


Udruženje obrtnika Stubica na Humanitarnom obrtničkom loncu, koji je jučer održan u Donjoj Stubici, ugostilo je 21 udruženje obrtnika iz raznih krajeva Hrvatske.

Drugi je ovo obrtnički lonec u organizaciji Udruženja obrtnika Stubica, koji se ponovo pokazao kao pun pogodak. Ekipe obrtnika pripremale su specijalitete krajeva iz kojih dolaze, pa su tako posjetitelji mogli kušati kotlovinu, gulaš od divljači, pašticadu, gulaš id divljači, pljeskavice od konjskog mesa, tartufe, vanjkušeke te druge delicije koje su ponudili. Događanje je bilo humanitarnog karaktera, stoga ste za kušanje trebali izdvojiti donaciju u humanitarne svrhe.

-Ovog puta prikupljenim sredstvima kupit ćemo sklopiva invalidska kolica i pomagala za nepokretnu djevojku Sanju Ruk iz Hižakovca, kako bi joj olakšali svakodnevni život, a na prijedlog GDCK Donja Stubica i Centra za socijalnu skrb Donja Stubica – rekla je tajnica Udruženja Dragana Moštak, napomenuvši kako se članovi Udruženja obrtnika Stubica uvijek rado odazovu ovakvim i sličnim događanjima koja organiziraju obrtnici diljem Hrvatske.

Uz domaćine, sudjelovala su udruženja obrtnika Zagreb, Sisak, Garešnica, Karlovac, Duga Resa, Vrbovsko, Vukovar, Krapinske Toplice, Zabok, Zlatar, Imotski, Sveti Križ Začretje, Buzet, Pazin, Kaštela te Udruženje obrtnika Petrinja, Glina i Topusko, Udruženje Đurmanec, Jesenje i Petrovsko, udruženje Pakrac i Lipik te Združenje obrtnika Crikvenica i Vinodolski.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook