Prethodni članak
Sljedeći članak

Obnovljena županijska cesta koja spaja dvije zagorske općine


Završeni su radovi na asfaltiranju županijske ceste Ž2248 Desinić (Ž2151) – Velika Horvatska – Tuhelj – D205 u naselju Prosenik, u dužini jednog kilometra.

Slijedi još, kako je najavio ravnatelj Županijske uprave za ceste KZŽ Stjepan Sirovec, uređenje bankina kamenih materijalom i uređenje odvodnih jaraka uz cestu.

– Cesta će sada biti sigurnija za promet i udobnija za vožnju. Ukupna ugovorena i izvedena vrijednost radova je nešto više od 106.000 eura, a postavljeno je nešto više od 6000 m2 novog asfaltnog zastora - rekao je Sirovec.

Cestu su obišli i župan Željko Kolar te načelnik Općine Tuhelj Mladen Hercigonja.


-Zadovoljan sam ulaganjem ŽUC – a na području naše općine. Ovaj dio prometnice je bio jako oštećen, a cesta povezuje općine Desinić i Tuhelj i dosta je prometna. Na proljeće je planirana i obnova prometnice u Tuheljskim Toplicama, što nam je isto jako značajno. Veselimo se svakom ulaganju na području naše općine. Suradnja sa ŽUC – om je na visokoj razini i nadam se da će tako i ostati – rekao je Hercigonja.

Župan Željko Kolar istaknuo je da je novi investicijski ciklus kroz kreditnu liniju preko ŽUC – a, od 4,4 milijuna eura, pokrenut odmah po završetku radova preko Fonda solidarnosti.

- Sigurnost i kvaliteta prometnica nam je jedan od prioriteta u ovoj i sljedećoj godini. Strojeve smo iz Tuhlja preselili na područje grada Pregrade i općine Desinić, idući tjedan prelazimo na područje grada Klanjca, a ove godine nam još ostaje dionica u Andraševcu, gdje se radila aglomeracija. To će za ovu godinu biti to, ako vremenski uvjeti to dozvole, a nastavljamo na proljeće iduće godine investicijski ciklus po čitavom Zagorju – najavio je župan Kolar.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook