Prethodni članak
Sljedeći članak

Obnavlja se Područna škola Gorjakovo, radovi dobro napreduju

Bilježimo u zadnje vrijeme povećani natalitet ovdje, doseljavanje mladih obitelji, stoga vrijedi ulagati i u ovakva seoska područja, rekao je gradonačelnik Vešligaj


Župan Željko Kolar danas je obišao radove na obnovi Područne škole Gorjakovo, koji su krenuli u listopadu, a rok za njihov završetak je četiri mjeseca.

Kako je napomenula županijska pročelnica Vlatka Mlakar, izvođač radova je tvrtka Kunagora iz Pregrade, a ugovor je sklopljen na 724.528 kuna. Projekt je sufinanciran sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU u iznosu od 300 tisuća kuna.


Ravnateljica OŠ Janka Leskovara Pregrada Zdravka Žiger rekla je da je PŠ Gorjakovo izgrađena 1964. godine kao montažna zgrada. -Školu trenutno pohađa 8 učenika u dva razredna odjela, koji su sada preseljeni u PŠ Stipernica te se voze svaki dan. Nastava se odvija u dvije smjene, imamo 2 učiteljice, spremačicu koja je i kuharica i jako smo zahvalni Županiji jer je bilo već nužno obnoviti zgradu – dodala je Žiger.

Predsjednica MO Gorjakovo Davorka Filipčić zahvalila je Gradu Pregradi i Krapinsko – zagorskoj županiji što su podržali ovaj projekt obnove područne škole, koji je od izuzetno velikog značaja za zajednicu.

Gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj zahvalio je Županiji i školi na ovoj investiciji. - Smatram da je ulaganje u obrazovanje uvijek najbolje ulaganje i mislim da smo to dokazali zajedno sa Županijom kroz ulaganje u naše školske ustanove i predškolski odgoj. Ovo je pokazatelj da brinemo o našim mjesnim odborima i da želimo ravnomjerno razvijati kompletnu Pregradu. Prije dvije godine ovdje u Gorjakim smo obnovili školsko igralište, onda obećali da ćemo krenuti u obnovu područne škole i drago mi je da se to danas realizira. Bilježimo u zadnje vrijeme povećani natalitet ovdje, doseljavanje mladih obitelji, stoga vrijedi ulagati i u ovakva seoska područja, važno je da se ovdje održi život, a na nama je odgovornost da onda osiguramo ulaganje u obrazovanje, komunalno infrastruktutu i sve što je neophodno da bi ljudi ovdje ostajali živjeti – rekao je Vešligaj.


Župan Željko Kolar rekao je da u radovima Županija sudjeluje s 428 tisuća kuna. – Ovo je dokaz da promišljamo na način da moramo ljude zadržati na područjima u kojima starno jesu i žive. Ovo je jedan natprosječno aktivan mjesni odbor i zajednica koja u suradnji s Gradom i gradonačelnikom promišlja o sadašnjosti i budućnosti i sve aktivnosti su vezane uz određeni cilj, imaju jasni koncept i u takvoj sredini je obaveza ulagati. Mi smo samo produžena ruka onog što oni rade svakodnevno. Sam podatak da ćemo u vrlo kratkom vremenu za 100 posto povećati broj učenika u osnovnoj školi opravdava ovakvu investiciju u ovako maloj sredini. Veselim se što radovi idu po planu, bit će gotovi na vrijeme i čekamo svi zajedno tren kada će se djeca moći vratiti natrag u svoju školu – dodao je župan.


Voditelj gradilišta Danijel Cindrić rekao je da radovi napreduju po planu, a trenutno su u fazi izvođenja fasaderskih radova.

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook