Prethodni članak
Sljedeći članak

Pišete ljubavnu poeziju? Pošaljite ju na 21. Recital Željka Boc

Natječaj se svake godine objavljuje na rođendan Željke Boc


Općinska knjižnica i čitaonica Marija Bistrica objavila je danas natječaj za 21. Recital ljubavne poezije ''Željka Boc 2024''. Recital, koji će se po 21. put održati na Valentinovo 14. veljače 2024. godine, nosi ime po pjesnikinji, te urednici i voditeljici Radija Marija Bistrica Željki Boc, koja je tragično stradala u prometnoj nesreći 29. studenog 2002. godine. Sudjelovati mogu autori koji pošalju najviše tri, do sada neobjavljene pjesme, na standardnom jeziku, isključivo ljubavne tematike.

Pjesme moraju biti prepisane u pet primjeraka i označene istom šifrom (na zahtjev članova stručnog suda molimo pjesnike koji su do sada sudjelovali na Natječaju da ne ponavljaju šifre od prijašnjih godina jer će biti diskvalificirani). Uz pjesme treba poslati zatvorenu omotnicu u kojoj se nalaze: ime i prezime autora, telefonski broj, adresa i šifra kojom su pjesme označene. Pjesme treba poslati i u elektroničkom obliku na mail: [email protected] ili na CD-u ili DVD-u.

Najuspješniji radovi, koje će izabrati Stručni ocjenjivački sud, bit će javno izvedeni na večeri 21. Recitala, na Valentinovo, 14. veljače 2024. godine. Natječaj je otvoren do 6. siječnja 2024. godine, a pjesme se šalju na adresu Općinske knjižnice i čitaonice Marija Bistrica, p.p. 25, 49 246 Marija Bistrica s naznakom ''Za Recital Željka Boc'' Pjesme poslane na natječaj ne vraćaju se, a rezultati Natječaja bit će poznati početkom veljače. Natječaj se svake godine objavljuje na rođendan Željke Boc, 21. studenog. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook