Prethodni članak
Sljedeći članak

Obiteljski odnosi - bitna pretpostavka psihičkog zdravlja

Što su međusobni odnosi članova obitelji skladniji i prožeti međusobnim poštovanjem, veće su mogućnosti da ćemo imati kvalitetno, tolerantno i koherentno društvo


Krapinsko-zagorska županija je u sklopu obilježavanja Dana obitelji organizirala online stručno predavanje Obiteljski odnosi-bitna pretpostavka psihičkog zdravlja, koje je održano u subotu, 15. svibnja.

Na stručnom interaktivnom predavanju Obiteljski odnosi-bitna pretpostavka psihičkog zdravlja“ govorilo se o važnosti razvoja emocionalne inteligencije unutar obitelji, o mogućnostima boljeg prepoznavanja vlastitih emocija i emocija osoba te načinima reagiranja na njih. Istaknuto je kako je važno osvijestiti značaj obiteljskih odnosa, roditeljskoj brizi o sebi samima, o strukturi obitelji te da djeci kontinuirano daju pozitivne poruke. Viši nivo emocionalne inteligencije povezan je s velikim dijelom zaštitnih čimbenika, te doprinosi uspješnom rješavanju stresnih situacija, izbjegavanju sukoba i prevenciji rizičnih ponašanja. Što su međusobni odnosi članova obitelji skladniji i prožeti međusobnim poštovanjem, veće su mogućnosti da ćemo imati kvalitetno, tolerantno i koherentno društvo.

Predavanje je održala renomirana stručnjakinja Ljubica Uvodić Vranić, prof. psihologije. Predavačica je autorica brojnih knjiga i voditeljica Udruge za unapređivanje obiteljskog života “Petkom u pet”, radi kao samostalni konzultant-komunikolog u poduzećima u medicini rada, psiholog, terapeut i savjetnik u individualnom, obiteljskom i grupnom radu.

ODLIČAN ODAZIV

Koliko su takva predavanja potrebna potvrdio je i veliki odaziv, te je na mrežnom predavanju sudjelovalo stotinjak stručnih suradnika u odgojnim i obrazovnim ustanovama (dječjim vrtićima, osnovnim i srednjim školama), ustanovama socijalne skrbi, zdravstvenim ustanovama, udrugama koje se bave djecom itd.

U ZAGORJU SE ISTIČE VISOK STUPANJ SURADNJE DIONIKA JAVNOG I CIVILNOG SEKTORA

Krapinsko-zagorska županija Dan obitelji već tradicionalno obilježava stručnim skupom kojim dodatno doprinosi kontinuiranoj edukaciji i motiviranosti stručnjaka koji rade djecom, mladima i obiteljima. Županija, u skladu sa svojim mogućnostima, također nastoji podržati sve aktivnosti koje imaju u cilju razviti mrežu usluga namijenjenih djeci jer upravo takve dobro organizirane i kvalitetne usluge predstavljaju investiciju u razvoj djeteta i obitelj te njihovu budućnost i budućnost čitavog društva. Da bi potpora bila kontinuirano unapređivana neophodno je osigurati dostupnost, korištenje i kvalitetu usluga. Ovakva vrsta podrške zapravo je resurs za roditeljstvo koje poštuje prava djeteta, a njezino je osiguravanje dio društvene, pa tako i Županijske odgovornosti za dobrobit djece.

U Krapinsko-zagorskoj županiji se posebno ističe visoki stupanj međusobne suradnje, partnerstva i podrške dionika javnog i civilnog sektora. Zalog je to da se bez obzira na financijska ograničenja, promišljene javne politike, definirani ciljevi razvoja, kvalitetni programi i projekti mogu uspješno provesti.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Vremenski uvjeti povoljni su za vožnju. Promet je povremeno pojačan na cestama u smjeru mora, no vozi se bez poteškoća i zastoja. Večeras, 19./20. lipnja od 22:00 sata do 06:00 sati zbog radova u tunelu Učka vozit će se uz privremenu regulaci...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program