Prethodni članak
Sljedeći članak

Obilježena 29. obljetnica povijesnog preleta junaka Domovinskog rata Rudolfa Perešina

Nakon mise održana je 13. skupština Društva ‘Rudolf Perešin’, a potom zapaljene svijeće kod spomen biste


U nedjelju, 25. listopada, održan je prigodni program uz spomen na 29. obljetnicu povijesnog preleta junaka Domovinskoga rata i našega zemljaka pilota Rudolfa Perešina. Misno slavlje u kapeli sv. Katarine u Jakšincu predvodio je vlč. Dubravko Škrlin Hren predsjednik Društva „Rudolf Perešin“, u zajedništvu s vlč. Josipom Čuligom. Misi je nazočila većina članova Društva, načelnik općine Jasmin Krizmanić, njegov zamjenik Vladimir Škvorc, županijska i općinska vijećnica Kristina Rafaj te ostali vjernici. Svima su preneseni pozdravi Ljerke Perešin koja je istoga dana boravila na obilježavanju preleta u Ivanić- Gradu te domaćeg župnika vlč. Nikole Jurkovića.

Nakon mise održana je kratka 13. skupština Društva „Rudolf Perešin“, na kojoj su svi članovi dobili novi Statut DRP te se upoznali sa do sada poduzetim radnjama. Načelnik Jasmin Krizmanić upoznao je članove sa završetkom postupka javne nabave te najavio skorašnji početak radova na izvedbi krovišta, stolarije i fasade „Spomen hiže Rudolfa Perešina“. Na molbu načelnika, Skupština je imenovala 3 člana iz svog Društva koja će biti u Općinskom povjerenstvu za praćenje gradnje „Spomen hiže Rudolfa Perešina“. Imenovani su: Josip Lešković, Juraj Perešin i Stjepan Bekina. Za sve učinjeno dobro oko gradnje kapele sv. Katarine i „Spomen hiže Rudolfa Perešina“, na Skupštini je izrečena i zahvalnost vlč. Ivanu Levaku.

Nakon Skupštine, zapaljene su svijeće kod spomen biste Rudlfa Perešina, a molitvu je predvodio vlč. Josip Čulig. Prigodne misli „Presudan trenutak“ tom je prilikom izrekla članica Društva i općinska vijećnica Marija Labaš.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook