Prethodni članak
Sljedeći članak

O izgradnji biciklističkog mosta iznad parka Milana Prpića očitovao se i Grad Zabok

Grad moli sve građane za razumijevanje i strpljenje


Nakon što je dio zabočkih oporbenih gradskih vijećnika na društvenim mrežama najavio mirni prosvjed, negodujući i tvrdeći da će se prilikom izgradnje pješako - biciklističkog mosta iznad parka Milana Prpića taj popularni zabočki park devastirati, Grad Zabok obratio se javnosti, posebno građanima Zaboka, objavom na svojim službenim stranicama. Objavu prenosimo u cijelosti:

"Dragi sugrađani,

obavještavamo Vas da su u tijeku pripremne aktivnosti za izvođenje radova na projektu biciklističke rute Zabok - Oroslavje (BRZO) u sklopu kojeg će se izvesti i pješačko - biciklistički most koji spaja Ulicu Matije Gupca i ZIVTOV trg. Most sa sjeverne strane započinje neposredno uz kolni prilaz zgrade MUP-a i gradi se iznad parka Milana Prpića, željezničke pruge i Ulice Ksavera Šandora Gjalskog, da bi sa južne strane prošao pored ZIVT-ovog dimnjaka i završio neposredno uz park ispred kuglane u objektu City Park Zabok prema ZIVT-ovom trgu.

U sklopu pripremnih aktivnosti na izvođenju pješačko - biciklističkog mosta, a u sklopu uređenja gradilišta na sjevernoj strani postaviti će se zaštitna ograda u dijelu parkirališta i parka Milana Prpića pri čemu je nužno privremeno ukloniti i dio urbane opreme i dječjih sprava. Također, projektom je u cilju realizacije novog ulaza/izlaza na most i park Milana Prpića od postojeće vegetacije predviđeno uklanjanje jednog drva na ulazu u park neposredno uz kiosk Tiska. Tijekom izvođenja radova odvijati će se i privremene regulacije prometa ovisno o dinamici radova.

Paralelno uz izvođenje radova na izgradnji pješačko - biciklističkog mosta i završetak radova na novoj prometnici uz južnu stranu parka u sklopu projekta modernizacije i elektrifikacije željezničke pruge, u tijeku je izrada projekta rekonstrukcije tj. cjelovite obnove i uređenja parka Milana Prpića. Što se vizualnog izgleda tiče, geometrija postojećih igrališta zadržat će se i uskladiti sa novonastalim stanjem u prostoru. Uređenje i obnova predviđaju se u vidu krajobraznog uređenja pri čemu će se park će se oplemeniti nasadima i novim drvećem čime će se stvoriti prijeko potrebne zasjenjene zone te u vidu zamjene stare i ugradnje nove urbane, dječje i sportske opreme. Također, rješenjem se predviđaju i novi ulazi u park, izgradnja javnog WC-a i premještanje ugostiteljskog sadržaja u zonu parka, česma i dr. Planiranom obnovom i uređenjem park Milana Prpića dobit će novu funkcionalnost za sve korisnike, ali i adekvatan izgled kakav priliči ovom prostoru u samom centru Grada.

Molimo sve građane za razumijevanje i strpljenje tijekom izvođenja radova. Predviđen završetak radova na izgradnji pješačko - biciklističkog mosta je travanj 2022. godine."

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook