Prethodni članak
Sljedeći članak

Novi načelnik PU krapinsko - zagorske sastao se u Pregradi s gradonačelnikom Vešligajem


Gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj primio je u četvrtak, 19. svibnja 2022. u nastupni posjet novog načelnika Policijske uprave krapinsko-zagorske Josipa Bukvića, koji je na tu dužnost imenovan u ponedjeljak, 16. svibnja.

Čestitajući mu na imenovanju, gradonačelnik Vešligaj istaknuo je dosadašnju izvrsnu suradnju s Policijskom upravom te Policijskom postajom Pregrada te naglasio kako vjeruje da će se dobra suradnja nastaviti i dalje, no dodao je da kako se ne slaže s ukidanjem Policijske postaje Pregrada te da će se i dalje zalagati za njeno ponovno uspostavljanje.

Posjet je bio i radnog karaktera pa su uz načelnika Bukvića na sastanku bili nazočni načelnik Policijske postaje Krapina Dubravko Kunštek s voditeljem Policijske ispostave u Pregradi Romeom Vdovićem te predstavnik Općine Hum na Sutli Rajko Jutriša.

Na sastanku je bilo riječi o reorganizaciji rada i novoj ustrojstvenoj jedinici Policijske postaje Krapina s ispostavom Pregrada koja pokriva područje grada Pregrade te općina Desinić i Hum na Sutli, a razmotrena su i pitanja efikasnosti policijskog djelovanja i općeg stanja sigurnosti u gradu, s obzirom na preustroj, pri čemu je ocijenjeno da je ono na visokoj razini te da će tako i ostati. Načelnik Bukvić dao je garanciju kako će i usluge za građane ostati na istoj razini kao i dosad, a također će se pojačati nadzor dionica gdje su uočeni česti prometni prekršaji. Uz navedeno, razgovaralo se i o potrebi obnove zgrade Policijske ispostave u Pregradi te o mogućnostima za sanaciju kritičnih točaka na frekventnim prometnicama.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook