Prethodni članak
Sljedeći članak

Novi detalji ubojstva u Oroslavju. Majka ubojice: ''Bedek bio poprilično nasilan''

Sve počelo zbog televizora?


"Oko 18 sati uzeo je televizor da im ga odnese, a iz nekog razloga prerezao je kabel. Koliko puta smo im pomogli, a Đoni nikad nije rekao da ne može kad god bi nešto tražili. Je, istina je, znao je popiti i znao se potući, ali nikad nije napravio nešto tako nasilno kao što se sad njemu dogodilo - ispričala je za jutarnji.hr Adelita, nevjenčana supruga Josipa Bedeka zvanog Đoni (45), koji je ubijen samo desetak metara od svoje kuće u Oroslavju.

Umirućeg Bedeka koji je oštrim predmetom, najvjerojatnije sjekirom, udaren po glavi, jedan od susjeda je vidio ispred kuće obitelji Smrekar, a Antonio Smrekar (47), najstariji sin Ljiljane Smrekar, vlasnice kuće, sada je osumnjičen za Bedekovo ubojstvo.

Ljiljana Smrekar pak govori za jutarnji.hr da je Bedek bio poprilično nasilan i da je stalno napadao njezina sina, ali i supruga, kojeg je prije otprilike dva tjedna iz čista mira na cesti udario šakom i nogom. Sam događaj zbog kojeg je njezina sina uhitila policija, kaže, nije vidjela, jer je sa suprugom boravila u objektu pored onoga u kojem se dogodilo ubojstvo.

Naime, obitelj Smrekar živi u dva zasebna objekta sagrađena jedan pored drugog. Dok u obiteljskoj kući žive majka i njezin drugi suprug, najstariji sin Antonio živio je u zasebnom objektu. Upravo ispred te manje građevine, u kojoj je živio sin, u četvrtak oko 18 sati pronađen je teško ozlijeđeni Bedek, koji je ubrzo od zadobivenih ozljeda umro.

 Zaista nismo čuli što se dogodilo. U jednom trenutku došao nam je susjed te rekao da vani leži beživotno tijelo muškarca. Izašli smo i pozvali Hitnu pomoć, a Antonija nije bilo. Hitna je došla, no čuli smo da je Bedek ubrzo preminuo - rekla je za jutarnji.hr Ljiljana Smrekar, koja očajna zbog svega što se dogodilo u jednom trenutku nije mogla suspregnuti suze.

Antonija je policija, nakon 15-satne potrage, locirala u blizini gradskog groblja u Oroslavju.

- Moguće da je otišao na očev grob - kaže njegova majka.

Inače, premda njegova izvanbračna supruga tvrdi da se Đoni znao potući kad popije, njegov policijski dosje prepun je često vrlo nasilnih incidenata od kojih se vjerojatno najpoznatiji dogodio 2000. godine, kada je Bedek nožem ubo muškarca koji ga je zajedno s još šestoricom svojih prijatelja napao pred Bedekovim stanom.

Povod je bio prethodni Bedekov sukob s jednim susjedom, a nakon što je Bedek tog muškarca napao u lokalu, on je skupio još šestoricu svojih prijatelja te su, naoružani između ostalog željeznim šipkama, krenuli u osvetnički pohod, sačekavši Bedeka ispred njegova stana.

No, iako je jedan od napadača udario šipkom Bedeka po glavi, Bedek je uspio iz kuhinje uzeti ogroman kuhinjski nož, s oštricom dugačkom više od 30 cm, te počeo naganjati napadače, a jednoga od njih ozbiljno je ranio i ugrozio mu život. Kasnije je zbog toga Bedek bio procesuiran zbog pokušaja ubojstva na mah u prekoračenju nužne obrane te na kraju navodno osuđen na uvjetnu zatvorsku kaznu.

Od tog događaja u Oroslavju su ga znali nazivati, ali ne u njegovu prisustvu, "Jožek-nožek". Međutim, ipak su ga svi znali kao Đonija. Samo dvije godine nakon incidenta s nožem policija je ponovno uhitila Đonija, a ovoga puta zbog iznude 5000 tadašnjih DEM nad jednim župnikom na području Karlovca.

Naime, kako je to kazneno prijavila policija, Bedeka je pozvao jedan prijatelj, koji je tom župniku izvodio radove na župnom dvoru, da pokušaju na silu utjerati dug od 12.000 DEM koje mu župnik nije htio isplatiti. Bedek i još trojica prijatelja zatim su otišli u župnikov ured te ga pretukli i uzeli mu oko 5000 DEM, koliko su tamo pronašli. Župnik je zadobio teške tjelesne ozljede te je sve prijavio policiji, piše jutarnji.hr.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook