Prethodni članak
Sljedeći članak

NOVI DETALJI IZ BG: Dječak koji je ubio 9 ljudi neće kazneno odgovarati


Učenik koji je u srijedu ujutro hicima iz pištolja ubio osmero učenika te zaštitara u beogradskoj školi Vladislav Ribnikar još nije napunio 14 godina i nije kazneno odgovoran, pišu srbijanski mediji.

Naime, prema srbijanskim zakonima, 14 godina je zakonska granica nakon koje maloljetnici mogu biti kazneno odgovorni, a dječak će 30. srpnja napuniti 14 godina.

Kako prenosi Kurir, po nalogu Višeg tužiteljstva u Beogradu, ocu dječaka je određeno zadržavanje do 48 sati zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Teška djela protiv opće sigurnosti, jer je maloljetnik uzeo očevo oružje.

Kako piše Blic, u Odjelu za maloljetnike Višeg javnog tužiteljstva još se razmatraju sve okolnosti slučaja, s kakvim se nisu sreli ni najiskusniji tužitelji. Istragom se utvrđuju sve okolnosti tragedije, a još nije poznato ni gdje će maloljetnika smjestiti nakon uhićenja.

Odvjetnik Radomir Munižaba za Blic je rekao da bi se moralo provesti vještačenje psihologa i neuropsihijatara, čak i da je dijete napunilo 14 godina, kako bi se utvrdila uračunljivost. Kaže da ga mogu smjestiti u određenu ustanovu, ako za tim postoji potreba, a ne zato što to netko naredi.

- Mogu ga smjestiti u dječju bolnicu ili uputiti na razne preglede- kaže Munižaba, prenose 24 sata.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook