Prethodni članak
Sljedeći članak

Iz AC 'Zagreb - Macelj' o poskupljenju: 'Država i dalje subvencionira cestarinu'


Od 01. svibnja Zagorcima koji putuju za Zagreb povećao se još jedan trošak – poskupjela je cestarina na Autocesti Zagreb-Macelj.

Tako će vas vožnja od naplatnih postaja u Zaprešiću do Krapine, Đurmanca ili Trakošćana sada stajati 30 centi više, do Svetog Križa Začretja 20 centi više, a od Zaprešića do Mokrica cestarina je skuplja za 10 centi.

Informaciju o poskupljenju u telefonskom razgovoru potvrdili su nam i u tvrtci Autocesta Zagreb – Macelj d.o.o., koja upravlja autocestom, ali za ostala naša pitanja uputili su nas da im se obratimo pisanim putem, odnosno, elektroničkom poštom, što smo i učinili.

Pitali smo ih tako i za razloge poskupljenja, ali i o tome sufinancira li im i dalje Republika Hrvatska cijenu cestarine za lokalni promet, odnosno za vožnju lokalnog stanovništva između navedenih naplatnih postaja, kao što je to bio slučaj prije poskupljenja.

Iz AZM-a su nam tijekom dana vrlo kratko odgovorili  da je poskupljenje "U skladu s odredbama Ugovora o koncesiji usklađivanje s inflacijom i rastom troškova poslovanja", a kad je u pitanju državna subvencija, odnosno, povlaštena cijena za lokalni promet, odgovor je bio također kratak.

"Kao i do sada, RH subvencionira 56% cijene cestarine na relacijama između Zaboka i Krapine.", odgovorili su iz tvrtka Autocesta Zagreb - Macelj d.o.o.

Pročitajte još:

Srijeda, 03.05.2023.

Opet poskupjela cestarina na Autocesti Zagreb - Macelj. Ovo su nove cijene

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook