Prethodni članak
Sljedeći članak

Nova pravila: U centru Zagreba smeće će se moći bacati samo od 8 do 10 sati navečer


Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević najavio je da se iz centra grada u prvih tjedan dana novog modela skupljanja otpada uklanjanju svi spremnici za miješani komunalni otpad s javnih površina, a građani će, umjesto u njih, otpad u ZG vrećicama odlagati na javne površine, javlja Index.hr.

To se od 1. listopada odnosi isključivo na stanovnike centra grada koji nisu uspjeli svoje spremnike za miješani otpad staviti unutar zgrade. Ti će građani svoje ZG vrećice moći iznositi pred svoje ulaze i na mjesta gdje su do sada bili spremnici svaki dan, osim nedjelje, između 8 i 10 sati navečer, a u slučaju nepoštivanja dozvoljenog vremena odlaganja vrećica, predviđene su oštre kazne s kojima se kreće bez odlaganja, rekao je.

Vijest o tome da će se smeće u centru Zagreba moći iznositi tek dva sata dnevno podijelila je ljude. Jedni smatraju da to nije veliki hendikep u zamjenu za uredan i ljepši grad. Drugi smatraju da je to ograničavanje stanovnika ionako zakrčenog grada koji je još uvijek u katastrofalnom stanju zbog potresa.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook