Prethodni članak
Sljedeći članak

Nova akademska godina na Veleučilištu Hrvatsko zagorje Krapina

Osim samog studiranja, Veleučilište se može pohvaliti i Inovacijskim centrom unutar Poduzetničkog inkubatora Krapinsko-zagorske županije što omogućuje brojnim studentima uvid u sve ono što im je potrebno kako bi razvili sve svoje ideje i nakon studiranja ih realizirali u nekom poduzeću ili svome vlastitom


Veleučilište Hrvatsko zagorje Krapina, započelo je s radom prije 14 godina i od prošle godine studiranje na Veleučilište je postalo državno , odnosno besplatno za 60 redovnih studenata na svakom od tri smjera, Informatika, Prometna logistika i Operativni menadžment. Osim upisa redovnih studenata, na Veleučilištu je moguć upis i 30 izvanrednih studenata po svakom smjeru uz plaćanje školarine od 9 tisuća kuna, što je veliki pomak od prije kada se Veleučilište samofinanciralo i kada je školarina iznosila 18 tisuća kuna.

Za sve studente prve godine, kao i prijelaznike s drugih visokih učilišta u četvrtak, 01. listopada 2020. organiziran je uvodni sat i to za studente Operativnog menadžmenta i Prometne logistike u 16.00 sati, a za studente Informatike i prijelaznike, u 18.00 sati u amfiteatru Srednje škole Krapina.

Uz uvodne riječi dekana Nenada Sikirice, buduće studente pozdravio je i Antun Presečki, predsjednik Upravnog vijeća Veleučilišta i prvi dekan od osnivanja, uz savjet budućim studentima da pohađaju predavanja i odmah izađu na ispite u prvom roku, kako bi im studiranje bilo lakše.

 

Dekan VHZK, Nenad Sikirica upoznao je studente sa poviješću Veleučilišta, terminima održavanja nastave, kao i sa novim pravilima ponašanja za vrijeme studiranja, koje diktira epidemiološka situacija zbog pandemije uzrokovane virusom COVID-19.

Više o samim rasporedima i načinima odvijanja nastave govorio je prodekan za nastavu Robert Spudić, a vezano za nastavu tjelesne i zdravstvene kulture govorio je profesor Radovan Cesarec.

Nastava se odvija u poslijepodnevnim satima od 15 od 20 sati što omogućava izvanrednim studentima i obavljanje svog posla, ali i mnogim redovnim studentima takvo odvijanje predavanja odgovara jer mogu potražiti zaposlenje preko student servisa. Osim samog studiranja, Veleučilište se može pohvaliti i Inovacijskim centrom unutar Poduzetničkog inkubatora Krapinsko-zagorske županije što omogućuje brojnim studentima uvid u sve ono što im je potrebno kako bi razvili sve svoje ideje i nakon studiranja ih realizirali u nekom poduzeću ili svome vlastitom.

Veleučilište hrvatsko Zagorje Krapina uz studiranje, Inovacijski centar, ostvaruje i iznimnu međunarodnu znanstvenu suradnju s brojnim dionicima akademske zajednice gdje je Veleučilište predvodnik mnogim stvarima u Hrvatskoj i od nekih većih Sveučilišta. Radi se o inteligentnim transportnim sustavima, inteligentnim vozilima, pametnim prometnicama, samohodnim dronovima i još o mnogim stvarima kao što je i nepopularna 5G mreža.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook