Prethodni članak
Sljedeći članak

Noć muzeja 2024. - ''ŠUM u likovnom stvaralaštvu djece i mladih''

Izložba koja pršti vizualno-auditivnim senzacijama


Tradicionalno već devetu godinu u Galeriji grada Zaboka povodom Noći muzeja otvorena su vrata publici koja ima priliku uživati u kreativnim radovima učenika osnovnih škola Krapinsko-zagorske županije i učenika jedine srednje umjetničke škole u Zagorju, Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, a ove godine  s ponosom predstavljaju i radove učenika srednjih škola iz Slovenije i Bugarske.

U suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Zabok, a pod pokroviteljstvom Krapinsko-zagorske županije i Grada Zaboka već više godina uspješno se spaja i povezuju škole i Galerija kroz jedinstvenu izložbu koja ove godine pršti  različitim vizualnim i auditivnim senzacijama.

Tema ŠUM – u likovnom stvaralaštvu djece i mladih potaknula je mlade na promišljanje te likovno  izražavanje ove višeslojne i nadasve zanimljive teme.

Učenike se nastojalo potaknuti na različite forme auditivno-vizualne i komunikacijske interpretacije ŠUMA kako bi na maštovite načine predočili, odnosno vizualizirali doživljaj šuma. Sloboda interpretacije, tumačenja i izbor načina izvedbe, čini upravo ovu temu zanimljivom i poticajnom. Stoga nas ne čudi da je odaziv bio više od očekivanog. Ukupno je izloženo dvjestotinjak radova od toga oko 60 radova iz 10 osnovnih škola, iz Slovenije 10 radova, a iz Bugarske 20 radova, a naša škola predstavlja se s više od 100 učeničkih uradaka.

U sklopu izložbe održana je i panel diskusija na temu Muzeji i nova publika koja je okupila nastavnike, predstavnike galerija i učenike te radionica za učenike pod vodstvom prof. Nikoline Ptičar.  Izložba je otvorena do 7. veljače.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook