Prethodni članak
Sljedeći članak

„Nit sem senjal, nit sem znal, da svoju školu tak rad imam!“

Na današnji dan obilježava se Dan škole Osnovne škole "Ljudevit Gaj" Krapina


crtež učenice Ive Škrnjug 6.A

Na današnji dan obilježava se Dan škole Osnovne škole "Ljudevit Gaj" Krapina. Djelatnici i učenici škole izdradili su čestitke i slike povodom obilježavanja Dana škole.

20.4. je Dan škole, Osnovne škole „Ljudevit Gaj“ Krapina. Naša „stara dama“, naša „stara ljepotica u žutoj haljini“, „stara škola“, kako god da ju nazovemo, svi odmah znaju o kojoj školi govorimo. Ime je dobila po slavnom Krapinčaninu, doktoru Ljudevitu Gaju. Ponosni što nosimo njegovo ime, ali i svjesni da nositi to ime, stavlja pred nas velike zadatke i izazove. A učenici i djelatnici Škole uvijek su ih rado prihvaćali, posvetili im se te ih rješavali na zadovoljstvo svih. Škola je već duže vrijeme prazna. Pusti su i tihi hodnici, učionice, igrališta, zjape. Ugođaj kao stvoren za snimanje horor filma. Neuobičajeno! Uređena za slavlje, ukrašena zelenilom kestenova, mirisna od procvalog šarenog cvijeća, obučena u novu, poznatu žutu haljinu, stoji gorda, ali osamljena. Čini se, u proljeće Škola nosi najljepšu haljinu, ni u koje doba nije tako svečana i dostojanstvena. Nešto nedostaje, netko fali. I ne možemo taj izostanak zapisati pod današnji dan u e dnevnik. Nedostaju joj djeca, učenici, buka, galama, smijeh. Sve ono čega nam je, ponekad, bilo previše. Situacija i ugođaj nikad viđeni niti doživljeni. No, kao što Školi nedostaju učenici, u jednakoj mjeri, ako ne i više, fali i ona njima. Na današnji dan svi je posebno dozivaju u sjećanje, obraćaju joj se, posvećuju joj svoje riječi, crteže, stihove, glazbu. Čine to s veseljem i radošću, s osmijehom na licu, a i pokojom suzom u oku.

Sve to progovara iz radova učenika Matične i Područnih škola, svi su poželjeli čestitati joj njezin dan. Čestitke učenika OŠ „Ljudevit Gaj“ Krapina upućene joj povodom obilježavanja Dana škole možete pogledati na WEB stranici. Uz sav trud i napor koji ovih dana nastave na daljinu učenici posvećuju učenju i izvršavanju zadataka, našli su i vremena i volje proslaviti ovaj važan dan. U svemu tome podrška i voditelji u ostvarivanju zamišljenoga bili su im njihovi učitelji, razrednici, stručna služba Škole.

Škola, osnovna škola, Osnovna škola „Ljudevit Gaj“, značajna i velika stepenica mnogobrojnim generacijama učenika i djelatnika. Puno toga nosi na leđima, puno može podnijeti i dati. Naučena na jake olujne vjetrove, kiše, snjegove…Spremna za nove i nove đake, oni je pomlađuju, oni joj daju život. Nek' ti je Sretan tvoj dan, naša draga stara školo!


Luka Hršak 5.B

 

Čestitka 2.B

 

Čestitka 3.B

 


Još članaka iz "Vijesti"

Facebook