Prethodni članak
Sljedeći članak

Nezavisna kandidatkinja Blanka Stipčić Berić istaknula je kandidaturu za načelnicu Kraljevca na Sutli

'Za napredak općine nužna su financijska sredstva, a ja imam znanje za njihovo ostvarivanje kroz europske i domaće fondove, kaže Stipčić Berić


'Uz dužno poštovanje prema prethodnim načelnicima, koji su radili najbolje što su znali u skladu s mogućnostima i okolnostima, smatram da mogu i znam bolje. Za napredak općine su nužna financijska sredstva, a ja imam znanje za njihovo ostvarivanje kroz europske i domaće fondove – rekla je Stipčić Berić najvljujući svoju kandidaturu.


„Preduvjet razvoja je ostanak mladih obitelji“


Kroz naredne četiri godine planira uspostaviti infrastrukturu koja je osnova za normalan život i nužna za ostanak mladih i obitelji: – To podrazumijeva uspostavu primarne zdravstvene zaštite i otvaranje ambulante, budući smo jedina općina u županiji koja još uvijek nema doktora. Jedan od najvažnijih ciljeva je pokretanje čuvaonice (vrtića) za djecu u što kraćem roku. Kao majka troje djece, znam koliko je to pitanje važno za mlade obitelji. U planu je proširenje mreže javne rasvjete i postavljanje LED lampi koje će donijeti uštedu, ekološki su prihvatljivije i jeftinije. Važna stavka programa je i ravnomjerno održavanje cesta u cijeloj općini, te poljskih putova koji su do sada bili zanemareni. Kao poljoprivrednik znam njihovu važnost za normalno odvijanje poljoprivredne proizvodnje i kojom se bavi većina stanovništva. Udruge su važan dio života svake općine i doprinose kvaliteti života svih dobnih skupina, od djece do osoba treće životne dobi, te je u planu oživljavanje i pomoć udrugama, ne samo sredstvima općine, već i pomoć oko ostvarivanja sredstava iz drugih javnih izvora – ukratko je predstavila svoj program kandidatkinja.


„Posao općinske načelnice planiram raditi kao volonter“


Blanka Stipčić Berić po struci je ekonomist bacc oec, a 2015. godine je završila za voditeljicu EU projekata. Pet godina radila je na EU fondovima, gdje je stekla iskustvo u pisanju i provođenju projekata. Nositeljica je obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva te je godinu dana zaposlena isključivo na gospodarstvu. OPG se bavi tovom junadi i ima 130 grla u tovu te 12 krava u sustavu krava-tele. OPG-u je dobreno nam 4 EU projekta, od kojih je jedan uspješno završen, a 3 su u provedbi. 'Posao općinske načelnice planiram raditi kao volonter, a stanovnicima općine biti ću uvijek dostupna. Kao nezavisna kandidatkinja, pozivam moje sumještane općine Kraljevec na Sutli i političke stranke da podrže moju kandidaturu – poziva Blanka Stipčić Berić.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Pojačan oprez potreban je zbog srne na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između 48. i 52. km.  U cijeloj zemlji uvjeti za vožnju su povoljni i vozi se bez posebnih ograničenja, a na dionicama cesta gdje se zbog radova vozi uz privremenu re...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program