Prethodni članak
Sljedeći članak

NEVJEROJATNO: Na semaforu izvadio raketni bacač!

Taman su prolazili kraj policijske postaje


Snimili smo ih iz automobila. Kroz prozor je držao zolju. Taman su prolazili kraj policijske postaje, ispričao je čitatelj 24 sata o nevjerojatnim scenama iz Zadra početkom tjedna. Kako se vidi na snimci, mladić u bijelom automobilu kroz prozor je izvadio raketni bacač.


Iz zadarske policije rekli su kako su osobe iz automobila povezane s pokušajom provale u bankomat te uz više pljački vikendica i crkve. Uhvatili su ih isti dan, a raketni bacač bio je bez naboja.
U automobilu su bila dvojica, ali naknadno su priveli još jednoga. Radi se o 21-godišnjaku i dvojici maloljetnika. Protiv svih su podnijeli kaznene prijave, piše 24 sata.

- U ponedjeljak u 3.25 sati policija je zaprimila dojavu kako su u Sukošanu u Ulici dr. Franje Tuđmana nepoznati počinitelji provalili u bankomat u vlasništvu tvrtke za elektroničke financijske transakcije. Odmah po zaprimljenoj dojavi policijski službenici su izašli na mjesto događaja te poduzeli sve raspoložive mjere i radnje s ciljem pronalaska počinitelja. Provedenim očevidom na bankomatu, utvrđena su oštećenja nastala na vratima bankomata dok novac nije otuđen, a policija je nastavila s intenzivnim traganjem za počiniteljima. Istog dana, oko 14 sati na području Bulevara u Zadru policija je zatekla automobil splitskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 21-godišnjak dok se kao putnik nalazio maloljetni hrvatski državljanin, a koji se dovode u svezu s počinjenjem kaznenog djela. Vozač i putnik su dovedeni u službene prostorije policije dok je automobil prevezen u krug policije. Također, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela, u službene prostorije policije doveden je još jedan maloljetni hrvatski državljanin. Tijekom kriminalističkog istraživanja, temeljem naloga nadležnog suda u Zadru provedena je pretraga automobila gdje je pronađen i oduzet jedan ručni bacač rakete bez naboja - rekli su iz zadarske policije.

- Provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 21-godišnjakom i dva maloljetnika, sumnjiči ih se i da su 01. svibnja oko 03.25 sati unajmljenim automobilom dovezli do bankomata u Sukošanu gdje su u cilju stjecanja nepripadne materijalne koristi, uporabom alata pokušali provaliti u bankomat, kojeg su oštetili, nakon čega su se udaljili s mjesta događaja bez da su išta otuđili. Također, 21-godišnjaka i jednog od maloljetnika se sumnjiči da su vremenu od 31. ožujka do 20. travnja ove godine u Debeljaku, provalili u vikend kuću u vlasništvu 20-godišnjaka odakle su otuđili agregat i puške za paintball s drugom pripadajućom opremom. Dio otuđenih predmeta je pronađen skriven na širem područja Zemunika, nakon čega su oduzeti i vraćeni vlasniku. Nadalje, 21-godišnjaka se sumnjiči da je u vremenu od 13. do 15. travnja ove godine u Debeljaku provalio u crkvu odakle je otuđio razno liturgijsko posuđe. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, protiv 21-godišnjaka je nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru podnesena kaznena prijava zbog sumnje da je počinio kaznena djela Teška krađa u pokušaju, Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari te dva kaznena djela Teška krađa, dok je protiv oba maloljetnika podnesena kaznena prijava zbog kaznenog djela Teška krađa u pokušaju. Osumnjičeni 21-godišnjak kao i maloljetnik koji je naknadno doveden u prostorije policije te ga sumnjiči ga se za kazneno djelo Teška krađa, počinjeno u vikend kući Debeljaku, po dovršetku kriminalističkog istraživanja su u zakonskom roku predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, dok je protiv drugog maloljetnika, kaznena prijava podnesena u redovnom postupku - dodali su iz policije, prenosi 24 sata.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook